Manavgatlı İmamlar Yabancı Dil Öğrenecek

Manavgat İlçe Müftülüğü, Manavgat Halk Eğitimi Merkezi ve Manavgat Kaymakamlığı Kalite Yönetim Birimi tarafından hazırlanan...

Manavgat İlçe Müftülüğü, Manavgat Halk Eğitimi Merkezi ve Manavgat Kaymakamlığı Kalite Yönetim Birimi tarafından hazırlanan ‘Camilerimiz Yabancılara Yabancı Değil’ Projesi kapsamında Manavgat’ta görev yapan imamlar yabancı dil öğrenecek.

Manavgat’ta bulunan Camilere gelen turistlere İslamiyet’i en iyi şekilde kendi dillerinde anlatabilmek amacıyla Manavgat kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’nun talimatları doğrultusunda Manavgat Müftü Vekili Osman Öztürk tarafından hazırlanan proje kapsamında Manavgat Müftülüğünde görevli Din Görevlilerinin yabancı dil öğrenmesinin sağlanması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Yaklaşık olarak yılda dört milyon yabancı Manavgat’ın tarihi, turistik ve doğal zenginliklerinin yanısıra camilerimi de ziyaret ettiğini belirten Manavgat kaymakamı Emir Osman Bulgurlu “Camilerimize gelen turistler İslam Dini ve Kültürü hakkında bilgi edinmek istemektedir. Bu nedenle İlçemize gelen yabancı turistlere (özellikle Camilerimizi ziyaret edenlere) kendi ana dillerinde İslam Dinini ve Kültürünü doğru bir şekilde birinci ağızdan anlatabilmesi, İslamiyet hakkındaki yanlış ve ön yargılı fikirlin olumlu bir şekilde bertaraf edilmesi için hazırlanmıştır” dedi.

Yılda 4 milyon turistin konakladığı Manavgat’ta ilçeyi ziyaret eden turistlere daha etkin hizmet verebilmek ve onlara kültürel değerleri daha iyi tanıtabilmek amacıyla Camilerimiz Yabancılara Yabancı Değil Projesi hazırlandı. Manavgat Kaymakamlığı Kalite Yönetim Birimi, Manavgat Müftülüğü ve Manavgat İlçe Halk Eğitimi Merkezi’nin paydaş olduğu proje 2 yıl sürecek. İlk etapta turistlerin rağbet ettiği belde ve kent merkezinde bulunan camilerde olmak üzere toplam 25 imama yabancı dil dersleri verilecek. Toplam 120 saat sürecek olan projede imamlara kendilerini ve görev yaptıkları cami ile çevresindeki tarihi ve kültürel mekanları tanıtacak kadar yabancı dil öğretilmesi hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Manavgat’ta ağırlıklı olarak, Almanya, Rusya ve Kuzey ülkelerinde turistlerin geldiğini ifade eden kaymakam Emir Osman Bulgurlu, imamlara İngilizce, Almanca ve Rusça dil eğitimi verileceğini belirtti.

Manavgat’ı yılda dört milyon yabancı turistin ziyaret ettiğini ve ilçenin tarihi, turistik ve doğal zenginliklerinin yanı sıra camileri de gezdiğini ifade eden Kaymakam Bulgurlu; “Camilerimize gelen turistler İslam Dini ve Kültürü hakkında bilgi edinmek istemektedir. Bu nedenle projemiz; ilçemize gelen yabancı turistlere, özellikle Camilerimizi ziyaret edenlere kendi ana dillerinde İslam Dinini ve Kültürünü doğru bir şekilde birinci ağızdan anlatabilmesi, İslamiyet hakkındaki yanlış ve ön yargılı fikirlin olumlu bir şekilde bertaraf edilmesi için hazırlanmıştır” dedi.

Kaymakam Bulgurlu kursların her 3 yabancı dilde de 3 kademe olarak açılacağını ifade ederek; “İmam arkadaşlarımızın Bir lisan bir insan iki lisan iki insan” düsturunca alacağı yabancı dil eğitimi ile cami cemaatinin yanı sıra, cami ziyaretine gelen turistlere İslam dinini ve kültürünü doğrudan anlatabilecek seviyede yetişmiş hem toplum nezdinde hem de yabancı turistler nezdinde daha saygın din görevlisi olmalarını arzu ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: