Manavgat'ta 10 bin dekar alan YARDOP'la yeşillenecek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 3 yıl içinde 10 bin dekarlık alanın Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 3 yıl içinde 10 bin dekarlık alanın Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dirençli Ormanlar Tesisi Projesi(YARDOP) ile yeşillendirileceği belirtildi.

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, ilçede muhtemel orman yangınlarını önüne geçmek ve yangının geniş bir alana yayılmasını önlemek için 10 bin dekarlık alanı YARDOP'la şekillendireceklerini söyledi. Geçen yıl YARDOP çerçevesinde 3 bin 500 dekarlık alana servi ve harnup(keçiboynuzu) dikimi yaptıklarını kaydeden Hacıoğlu, proje kapsamında dikimlere bu sene de devam edeceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Geniş yapraklı ağaçların yangına karşı dayanıklı ve yangını sıçratmadığına işaret eden Hacıoğlu, bölgede defne, keçiboynuzu, servi ve Kıbrıs akasyası dikimlerini aralıksız sürdüreceklerini açıkladı. Hacıoğlu, bu yıl Manavgat genelinde 80 bin fıstık çamı, servi, Kıbrıs akasyası, defne ve keçiboynuzu fidanı dikimi yapacaklarını bildirdi.

Havaların ısınması ile birlikte muhtemel orman yangınlarına karşı vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Hacıoğlu, Antalya'nın doğu bölgesinde çıkan yangınları havadan söndürmek için Orman Genel Müdürlüğü'nün Manavgat Türkbeleni'nde konuşlandırdığı helikopterin ise haziran ayı başında geleceğini ifade etti. Hacıoğlu, helikopter Manavgat'a geldiğinde yaptıkları ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili gazeteci ve televizyonculara havadan çekim yaptıracaklarını kaydetti.
Öte yandan 4 yıl önce Manavgat'ta çıkan orman yangında 15 bin 500 ormanlık alan zarar görmüştü. Orman Genel Müdürlüğü, yangında zarar gören alanının yüzde 30'nu YARDOP ile yeşillendirmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: