Manavgat'ta Boşanmalar Bir Önceki Yıla Göre Yüzde 20 Azaldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde uygulamaya konulan Toplumda Şiddeti Önleme, Aile Bilgilendirme ve Aile Danışmanlığı ve Evlilik...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde uygulamaya konulan Toplumda Şiddeti Önleme, Aile Bilgilendirme ve Aile Danışmanlığı ve Evlilik Okulu projeleriyle boşanmalar bir önceki yıla göre yüzde 20 düştü. Manavgat Vatandaşlık ve Nüfus Müdürlüğü verilerine göre ilçede 2011 yılında 577 boşanma vakası gerçekleşirken geçen yıl bu rakamın 463'e düştüğü bildirildi.

İlçe İdare Şube Müdürlüğü Toplantısı Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu başkanlığında yapıldı. Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıda Kaymakam Bulgurlu, kurum müdürlerinden bir yıllık çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Bulgurlu, yaptığı açıklamada, ilçede geçen yıl hayata geçirdikleri 3 proje ile nüfus artışına karşı boşanmalarda yüzde 20 düşüş yaşandığını söyledi. Manavgat'ta turizme bağlı göçle yıllık 6 bin nüfus artışının olduğunu belirten Bulgurlu, boşanmaların düşmesinde Toplumda Şiddeti Önleme, Aile Bilgilendirme ve Danışmanlığı ve Evlilik Okulu Projesi'nin (EVOP) etkili olduğunu ifade etti.

Bir önceki yıla göre 114 boşanma sayısını önemsediklerini belirten Bulgurlu, EVOP kapsamında da binin üzerinde kişiye sertifika verdiklerini kaydetti. Bulgurlu, "Boşanmanın önüne geçmek için hazırladığımız projeler meyvesini vermeye başladı. Hayata geçirdiğimiz projeler ve evde aile ziyaretleriyle boşanmanın yüzde 20 seviyesinde düşürdük. Projelerimizin gayesi suç unsuru oluşmadan konu yargıya intikal etmeden çözüm bulmak. Boşanmaların önüne geçmek için çalışmalarımızı bu senede aralıksız sürdüreceğiz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: