Manavgat'ta Doktora Yönelik Saldırıya Kınama

Manavgat Devlet Hastanesi ortopedi uzmanı Opr. Dr. Ersel Ünal'ın hasta ve yakını tarafından darp edilmesi, sağlık çalışanları tarafından kınandı.

Manavgat Devlet Hastanesi ortopedi uzmanı Opr. Dr. Ersel Ünal'ın hasta ve yakını tarafından darp edilmesi, sağlık çalışanları tarafından kınandı. Manavgat Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları adına basın açıklamasını Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Niyazi Nefi Kara yaptı. Kara, sağlığı ve yaşamı korumaya adanmış bir mesleğe yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Sağlık ortamının özelleştirilmesiyle hekimler ve diğer sağlık çalışanlarına şiddetin artarak devam ettiğini savunan Kara, şöyle konuştu: "Yaşam hakkını ortadan kaldıracak boyuta ulaşan şiddet, artık hekimler açısından birinci derecede mesleki risktir. Sağlık çalışanlarının ve meslektaşlarımızın canlarına kast eden olaylar sonrası, 'Sağlıkta Şiddet Yasası'nı çıkaracağız' diyenler hala neyi beklemektedir? Daha kaç arkadaşımızın öldürülmesini ya da yaralanmasını, her gün saldırıya uğramasını seyredecekler? Bugün hekimlerin canına kast edenlerin aslında tüm insanlarımızın canına kast ettiği ortadadır. Meslektaşları olarak arkadaşımıza yapılan saldırının takipçisi olacağız. Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak önerdiğimiz Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası'nın bir an önce çıkmasını istiyoruz." Aile Hekimleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Aile Hekimleri Derneği İkinci Başkanı Dr. Ebru Erdeğer ise şiddet olaylarının sağlık çalışanlarının görevini yapmasına engel olduğunu, motivasyonlarını bozduğunu ifade etti. Erdeğer, şiddeti önleyici kanunların daha fazla sağlık çalışanı şiddete maruz kalmadan çıkarılmasını istedi. - Saldırıda burnu kırıldı Saldırıya uğrayan Manavgat Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Ersel Ünal ise 9 Haziran'da U.M. isimli hastanın kendisinden geçmiş tarihli rapor istediğini öne sürdü. Medula sistemini anlatarak raporu veremeyeceğini söylemesi üzerine hasta ile yakınının kendisini darbettiğini iddia eden Ünal, burnunun kırıldığını, gözünün morardığını anlattı. Gözaltına alınan U.M'nin daha sonra serbest bırakıldığına dikkati çeken Ünal, şöyle konuştu: "Aslında şu olayı hiç üzerime almıyorum. Buradaki herhangi bir doktor arkadaşın birinin başına da gelebilir. Çünkü kişisel bir şey ortada yok. Bu yumruk, Türk sağlık sistemine atılmış bir yumruktur. Maalesef bu tür insanlarla beraber yaşıyoruz. Gerekli kanunlar çıkarılmalı. İnşallah bundan sonra olmaz diyeceğim ama bu söylediğime kendim de inanmıyorum. Bunlar olmaya devam edecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: