Manavgat'ta içme suyuna yüzde 10 zam

Antalya'nın Manavgat ilçesinde içme suyuna yüzde 10 zam yapıldı. Manavgat Belediye Meclisi 5393 Sayılı...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde içme suyuna yüzde 10 zam yapıldı.
Manavgat Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20 maddesi gereği aralık ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Şükrü Sözen başkanlığında toplandı. Toplantıda 6 gündem maddesinin 4'ü oy birliği, ikisi ise oy çokluğu ile geçti. CHP'li belediye meclisi üyeleri, içme suyuna yüzde 10'luk zammı oy birliği ile kabul etti. 6 AK Partili ve 4 MHP'li belediye meclisi üyesi ise yüzde 10'luk zamma red oyu verdi. Yeni ayarlama ile Manavgat'ta içme suyunun metreküp fiyatı 92 kuruştan 1,2 liraya yükseldi.
Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yüzde 10'luk zammı, elektrik fiyatlarındaki artış nedeni ile yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Su tarifesi ayarlaması yapmadan önce yakın komşu belediyelerin su fiyatları hakkında bilgi sahibi olduklarını belirten Sözen, yüzde 10'luk artışın makul olduğunu kaydetti. Sözen, ilçede görüntü kirliliği oluşturan reklam tabelaları uzunluğu hususunda yeni düzenleme yapacaklarını söyledi. Gelişi güzel asılan reklam tabelalarının turizm şehri Manavgat'a yakışmadığını belirten Sözen, yapacakları düzenleme ile görüntü kirliliğine geçit vermeyeceklerini kaydetti.
Aralık ayı toplantısında Başkan Sözen'in 18 ay sonra yeniden görevinin başına döndüğü için belediye meclis üyesi ve toplantıya gelenlere baklava ikram edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz