Manavgat'ta İskandinav yürüyüşü turları başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bahar dönemi İskandinav yürüyüşü (Nordic walking) turları başladı. Manavgat ve turistik beldelerine...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bahar dönemi İskandinav yürüyüşü (Nordic walking) turları başladı. Manavgat ve turistik beldelerine tatile gelen Almanya, Hollanda, Belçika ve Norveçli birçok turist, günlük 10 kilometre İskandinav yürüyüşü yapıyor.

Almanya'nın Bavaria eyaleti Arzberg Nordic Walking Doğa Sporları Derneği Başkanı Hans Korbel, 20 kişilik ekiple günlük 10 kilometre İskandinav yürüyüşü yaptıklarını söyledi. İskandinav yürüyüşünün Avrupa ülkelerinde yaygın bir spor olduğunu belirten Korbel, aynı zamanda kalp doktoru olduğunu ve ülkesinde her gün 6 kilometre doğa ve İskandinav yürüyüşü yaptığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Korbel, "Turlarımıza genelde sağlık çalışanları ve doktorlar katılıyor. Antalya'nın doğa yapısı ve orman zenginliği ile başta doğa ve İskandinav yürüyüşü sporuna çok elverişli." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: