Manavgat'ta Kadın Cinayetleri Protesto Edildi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kadına yönelik şiddet ve cinayet vakaları kınandı. İlçede 10 gün içinde 3...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kadına yönelik şiddet ve cinayet vakaları kınandı. İlçede 10 gün içinde 3 kadının öldürülmesi, sivil toplum kuruluşları, kadın kuruluşları ve Manavgat Belediyesi tarafından protesto edildi.

Manavgat Belediyesi öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar ellerinde dövizler açarak 10 gün içinde 3 kadına yönelik ölümlü şiddeti kınadı. Kadına yönelik şiddeti kınama protestosu ve yürüyüşüne Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile eşi Hatice Sözen'de katıldı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde açıklama yapan Başkan Sözen, 10 gün içinde 3 kadının tüfekli saldırıya uğrayarak hayatlarını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını söyledi. Silahlı saldırı sonrası 3 kadının hayatlarını Manavgat'ta kaybetmesinin turizm şehrinde yaşayan herkesi derinden yaralandığını belirten Sözen, "Kadına yönelik her türlü şiddet ve saldırıyı kınıyoruz. Bir daha Manavgat'ımızda bu tür üzücü olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. " diye konuştu.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık Başkan Sözen'in konuşmasının ardından olayların yaşadığı yere karanfil bırakmak için Antalya Caddesi durağı ve pastane önüne yürüdü. Başkan Sözen ve eşi Hatice Sözen olay yerlerine karanfil bırakarak 'ruhları şad' olsun dedi. Kadınlar hep bir ağızdan 'kadına kalkan eller kırılsın', kadın öldürmek erkeklik değildir' ve kadın ölümlerinin kınıyoruz' diye slogan attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: