Manavgat'ta kurbanlıklar 2 noktada kontrol ediliyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Kurban Bayramı öncesi jandarma ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, küçükbaş ve...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Kurban Bayramı öncesi jandarma ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, küçükbaş ve büyükbaş hayvan sevkiyatını sıkı denetim altına aldı.
Jandarma, veteriner hekim gözetimi altında Alanya ve Antalya'dan gelen büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkları 2 noktada kontrolden geçiriyor. Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar, veteriner hekimlerin kontrolünden geçtikten sonra ilçede, Kavaklı Mahallesi ve Çeltikçi Yol Kavşağı üzerinde kurulu bulunan pazarda satışa çıkıyor.
Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, bayram öncesi kurbanlık hayvan sevkiyatını sıkı denetim altına aldıklarını söyledi. Manavgat'a gelen hayvanların 2 noktada kontrolden geçtiğini belirten Tuncel; kulak küpesi, şap aşısı ve menşe-i şehadetnamesi olmayan hayvanların satışına izin vermediklerini kaydetti.
Kurban pazarları ve hayvan sevkiyat yerlerinde 3 veteriner hekimin kontrol yaptığını belirten Tuncel, genelde küçükbaş kurbanlıkların yakın bölgeden geldiğini kaydetti. Tuncel, "Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkları jandarma ile birlikte 2 noktaya denetliyoruz. Küpesi, aşısı ve menşe-i şehadetnamesi olmayan hayvanların satımına izin vermiyoruz." diye konuştu.
Öte yandan, Manavgat Emniyet Müdürlüğü, hayvan pazarlarında kurban satıcılarına, sahte para sürümü ile kurbanlık alımı için uyardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz