Manavgat'ta mango yetiştiriciliği ile ilgili alan araştırması yapılıyor

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçede tropikal meyve yetiştirmek için saha araştırması yapıyor. İlçe...

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçede tropikal meyve yetiştirmek için saha araştırması yapıyor. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, Manavgat'ta tropikal meyve yetiştirmek için 4 ziraat mühendisi ile birlikte çalışma başlattıklarını söyledi.
Mango yetiştiriciliğine yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili Cihan'a bilgi veren Tuncel, ilçede tropikal meyve yetiştiriciliğine Manavgat Kaymakamlığı'nın destek verdiğini söyledi. İlk etapta anavatanı Hindistan olan mango meyvesini yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Tuncel, konu ile ilgili 4 ziraat mühendisinin ilçenin 78 köyünde saha, iklim, meyve türleri ve toprak analizi çalışması yaptığını kaydetti. Ziraat mühendislerinin raporları doğrultusunda Manavgat'ta mango yetiştiriciliğine başlayacaklarını belirten Tuncel, saha araştırması yanı sıra meteorolojik yağış istatistikleri ile ilgilide çalışma yaptıklarını ifade etti.
Tuncel, "İlçede tropikal meyve üretimine mango ile başlamak istiyoruz. Mango yetiştiriciliği ile geniş çaplı araştırmamız devam ediyor. Yabancı kaynaklardan araştırma yapıyoruz. Ziraat mühendislerimizin yaptıkları çalışma raporuna göre mango yetiştiriciliğine başlayacağız. diye konuştu.
Mangonun dünyada en çok sevilen meyveler arasında yer aldığını belirten Tuncel, meyvenin bünyesinde A, B ve C vitamini barındırdığını ve potasyum deposu olduğu için güçlü anti-oksidan özelliğine sahip olduğunu kaydetti. Tuncel, ayrıca, ilçede toplu örtü altı sebze üretiminde maliyeti düşürmeye yönelik proje çalışması yaptıklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz