Manavgat’ta Ramazan Pidesi 1 Liradan Satılacak

Manavgat Fırıncılar Derneği Başkan Yardımcısı Özgür Taşar, Antalya Fırıncılar Odası'nın almış olduğu karar doğrultusunda Antalya'da...

Manavgat Fırıncılar Derneği Başkan Yardımcısı Özgür Taşar, Antalya Fırıncılar Odası'nın almış olduğu karar doğrultusunda Antalya'da olduğu gibi Manavgat'ta da Ramazan pidesinin 250 gram olarak fiyatının 1 lira olacağını söyledi.

Ramazan pidesinin gramaj ve fiyatının belirlendiğini belirten Manavgat Fırıncılar Derneği Başkan Yardımcısı Özgür Taşar, “Manavgat’ta 250 gram Ramazan pidesi 1 liradan satılacaktır” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayımladığı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği konusuna da değinen Taşar, şu ana kadar kendilerine herhangi bir tebligat ve bilgilendirme yapılmadığını belirterek şöyle konuştu: "Gıda Kodeksi konusunda basın yayın organlarından edindiğimiz bilgi doğrultusunda bilgi sahibi oluyoruz. Sadece bizim bu konuda bilgilenmemiz ve üretim yapmamız mümkün değil. Bize hammadde sağlayan firmaların da bilgilendirilmeleri ve ürünlerini Bakanlığın talebi doğrultusunda geliştirmeleri gerekiyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz."

Reklam
Reklam

Manavgat’ta Ramazan denetimlerine başladıklarını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Birol Tuncel ise şunları söyledi: "Denetim yapılan fırınlarda Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği konusunda bilgilendirme yapılıyor. Antalya İl Müdürlüğümüz ile aynı doğrultuda çalışmaları sürdüreceğiz. Bilgilendirmelerin ardından konuyla ilgili toplantı yapacak ve geçiş sürecini başlatacağız. Geçiş sürecinin ardından numune alınarak gerekli işlemler yapılacaktır."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayımladığı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne göre, bundan sonra ekmek 17 katkı maddesinden arındırılıp, kepek ve tahıl oranı yükseltilirken, tuzu azaltılacak. Ayrıca, ekmek vatandaşın sofrasına gelinceye kadar hijyeninin korunması amacıyla fırınlar dışındaki satış noktalarında poşetlerde satılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: