Manavlar Çarşısından Seyyar Tepkisi

Didim’de 1994 yılında hizmete açılan Manavlar Çarşısı esnafı seyyar satıcılardan dertli. Manavlar Çarşısında bulunan az...

Didim’de 1994 yılında hizmete açılan Manavlar Çarşısı esnafı seyyar satıcılardan dertli. Manavlar Çarşısında bulunan az sayıdaki esnaf seyyarın kendilerini bitirdiğini belirterek belediyenin önlem almasını istedi.

Didim’de 1994 yılında hizmete açılan Manavlar Çarşısı esnafı ilçenin değişik yerlerinde satış seyyarlardan dertli… Çarşı esnafının seyyarlarla ilgili sıkıntılarını Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu yerinde dinlerken, basın yoluyla Belediye Başkanı Mümin Kamacı’ya seyyar esnaf sorununun çözülmesi noktasında çağrıda yaptı. Pektaşoğlu “Gelin Çarşamba pazarını günün her saati halka açık içerisinde manavında balıkçısına her türlü esnafın yer aldığı ayrı ayrı stantlarda satışların yapıldığı modern bir çarşı oluşturalım.”dedi.

Reklam
Reklam

Pektaşoğlu Manavlar Çarşısında gazetecilere yaptığı açıklamada “Ben 1996 yılından bu yana bunlarla uğraşıyorum. Biz Belediye Başkanlarına bu konuda yazılar yazdık, görüşmeler yaptık. Merdiven altı olarak tabir edilen kayıtsız esnafla mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Bu konuda Ticaret Odası Başkanımız beraber hareket ediyoruz” dedi.

Belediyenin neden seyyar esnafı görmezden geldiğine ilişkin soruya da yanıt veren Pektaşoğlu “Onu kendilerine sorun” dedi.

Tatlıcılarla geçen yıl mücadele ettiğini kaydeden Pektaşoğlu “Bu konuda belediyeye başvurdum; bize sağlığa zararı yok diye cevap verdiler. Adam Pastanenin önünde tatlı satıyor; pastaneyi denetleyenler bunları neden denetlemiyor, kontrol etmiyor. Aynı sıkıntı manav ve balıkta da var. Adamlar köşe başında balık satıyor” dedi.

“İSTERSE BAŞKAN MERKEZİ DE SEYYARDAN TEMİZLER”

Manavlar Çarşısında esnaflık yapan Erdoğan Yanık ise seyyar esnaflar konusunda 3 kez Belediye Başkanı Mümin Kamacıyla görüştüklerini buna rağmen bu sorunun sürdüğünü belirterek “2004 yılından sonra bu sorun daha da arttı. Belediyeye derdimizi anlatıyoruz ama duyarsız kalıyorlar. Belediye Başkanı isterse çok kolay bu işler; Altınkum’u nasıl temizledilerse merkezi de aynı şekilde yapabilirler. Bu konuda tüm yetkili kurumların elini vicdanına koymalarını istiyoruz. Bizim de bakmak zorunda olduğumuz insanlar var ve gün geliyor şefte yapmadan biz buraları kapatıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Manavlar Çarşısında açık olan 15 esnafın 15’in de icralık olduğunu hatırlatan Yanık “Burada bazı yerler sürekli kapalı. Kapalı duracaksa başkasına versinler de buraları açık kalsın” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: