Manchester City'e soğuk duş

Teknik direktör Manuel Pellegrini yönetiminde Premier League'e çok iyi bir başlangıç yapan Manchester City, Cardiff City deplasmanında öne geçmesine rağmen yenildi..

Teknik direktör Manuel Pellegrini yönetiminde Premier League'e çok iyi bir başlangıç yapan Manchester City, ligin yeni ekibi Cardiff City'ye 2. hafta mücadelesinde konuk oldu.

CARDIFF CITY 3-2 MANCHESTER CITY
52' 0 - 1 Edin Dzeko
60' 1 - 1 Aron Gunnarsson
79' 2 - 1 Fraizer Campbell
87' 3 - 1 Fraizer Campbell
90+2' 3-2 Alvaro Negredo

Ev sahibi Galler ekibi sahaya; Marshall, Connolly, Taylor, Caulker, Turner, Whittingham, Medel, Campbell, Kim, Gunnarsson, Bellamy 11'i ile çıktı.

Reklam
Reklam

City ise sahada; Hart, Zabaleta, Garcia, Lescott, Clichy, Navas, Fernandinho, Toure, Silva, Dzeko, Agüero 11'i ile yer aldı.

Karşılaşmanın ilk yarısında rakibinin savunma hattını başaramayan City, önemli bir pozisyon üretemezken, Cardiff ise Campbell'in defans arasına yaptığı koşularla gol aramaya çalıştı ancak bunda başarılı olamadı.

Manchester City, ikinci yarıya iyi başladı ve golü buldu. 52. dakikada Agüero'nun şık topuk pasıyla topla buluşan Dzeko, ceza sahasının dışından sert vurdu, savunmaya da hafif temas eden meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu: 0-1

Golden sonra biraz bocalayan Cardiff City, 60. dakikada skoru eşitlemesini bildi. Şık hareketlerle sağdan atağı sürükleyen Kim'in içeriye çıkardığı topa Campbell gelişine vurdu, Hart güzel bir kurtarışa imza attı ancak pozsiyonu iyi takip eden Gunnarsson topu ağlara yolladı: 1-1

51 yıl sonra Premier League'de gol kaydeden Cardiff, 79. dakikada öne geçmeyi başardı. Sağ taraftan Whittingham'ın kullandığı köşe atışında arka direğe doğru kavis alan topu omzuyla ağlara gönderen Campbell, takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

Reklam
Reklam

87. dakikada Cardiff işi bitirdi. 82'de Bellamy'nin yerine oyuna dahil olan Cowie'nin sol kanattan kullandığı köşe atışında, top yine arka doğru gitti, iyi yükselen Campbell, bu kez kafayla topğu ağlara gönderdi. Maçtaki ikinci golünü atan Campbell, skoru da 3-1'e getirdi.

68. dakikada Dzeko'nun yerine oyuna dahil olan yeni transfer Negredo, 90+2. dakikada attığı kafa golüyle farkı 1'e indirse de, Manchester City'yi 3-2 mağlup eden Cardiff, muhteşem bir galibiyet elde etti.

Cardiff puanını 3'e yükseltirken, Manchester ekibi ise 3 puanda kaldı.