Manchester'da Anderson bayramı var...

Football Manager oyununu oynayanlar bilirler: İngiltere liginde, adamı hasta eden bir "work permit - çalışma izni" sorunu vardı. Futbolcunun transferinde anlaşır, parasını çıkarır verirsin; sonra İngiltere Federasyonu senin futbolcuna çalışma iznini vermekte gecikir ve ödemesini yaptığın futbolcunu, ancak bir sonraki transfer döneminde, yani 6 ay sonra oynatabilirsin. İngiliz takımları bu korkulu rüyayı her zaman gördükleri için, Anderson'un çalışma izninin çıkmış olması, Manchester için önemli bir haber.

Reklam
Reklam

Nitekim kulüpten yapılan açıklamada, "Manchester United olarak, Anderson'un çalışma izni alması nedeniyle oldukça sevinçliyiz" denildi.

Manchester yöneticileri perşembe günü katıldıkları bir panelde oyuncunun durumu ile ilgili olarak yaşının genç olması nedeniyle yeteri kadar milli forma giyemediğini ancak yeteneğinin, çalışma izni alması için yeterli olması gerektiğini söylemişlerdi.

Anderson ise bu hafta başında "19 yaşımda Manchester'a transfer olmuş olmam müthiş bir gurur. İngiltere'de herşey çok farklı. Buradaki hayata ve futbola alışacağım. Benim ve ailem için burada olmak büyük bir onur. Şimdi benim için rüya gibi günler başlıyor" dedi.

Kaynak: Goal.com