"Mancini 10 para etmez..."

Sivri dilli yazar ve yorumcu Hıncal Uluç, Galatasaray'ın çalıştırıcısı Mancini'yi eleştirdi.

Sabah Gazetesi'nin usta kalemlerinden Hıncal Uluç, geçtiğimiz haftaya damgasını vuran spor olaylarını değerlendirdi.

Hıncal Uluç Mancini ile ilgili görüşleri;

Galatasaray'ın bugünü sürpriz değil. Galatasaray'ın bugünü, bu kötü transferlerin karşılığı... Mancini'nin ne günahı var? Bana sorarsan; şu anda en günahsız adam o... Öteki taraftan; on para etmez bir hoca... O da ayrı ama şu anda mağdur durumda... 'Benim elime verdiğiniz malzeme bu... Yanıma koyduğunuz yardımcı da bana takımı anlatmıyor! Ben de Ersun Yanal'ın yaptığını yapamıyorum. Sarı kartı görür görmez Dany'yi oyundan alamıyorum!' Çünkü Galatasaray, Ünal Aysal'ın çiftliği...

Reklam
Reklam

Real Madrid maçı kötü de olabilir, iyi de olabilir. Yabancı kontenjanı olmadığı için... Real Madrid de ahım şahım bir futbol oynamıyor. Ronaldo da sakatlanmış. Bir de gruptan çıkmayı garantilemişler.

Roberto Mancini'nin Galatasaray kariyeri

Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı, 2011 sezonundan beri takımı çalıştıran Fatih Terim ile yolları ayırdıktan sonra İtalya'da Mancini ile görüşmüş, 29 Eylül 2013 tarihinde ise İtalyan teknik adam İstanbul'a gelmiştir. Aynı gün akşam saatlerinde Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Lütfü Arıboğan ile kaldığı Otel olan Les Ottomans Hotel’de buluşulmuş ve taraflar masaya oturmuştur.

İlk günün sonucunda Galatasaray SK CEO'su Lütfü Arıboğan, "Mancini ile görüşmelere başladık, gelişmeleri yarın açıklayacağız. Bugünlük görüşmeler olumlu geçti. İnşallah yarın birlikte olacağız." açıklamalarında bulunmuştur. 30 Eylül 2013 tarihinde ise taraflar tekrar Başkan Ünal Aysal'ın oteli Les Ottomans Hotel’de tekrar görüşmüştür ve Görüşmenin sonunda Mancini, Galatasaray SK ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır.

Reklam
Reklam

Akşam saatlerinde borsaya açıklama gönderen Galatasaray SK, Profesyonel Futbol Takımımız Teknik Direktörlüğü için Şirketimiz ile Roberto Mancini arasında 2013-2014 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Teknik Direktör'e, 2013/14 sezonu için 3.5 MEUR, 2014/15 ve 2015/16 sezonlarının herbiri için yıllık 4.500.000 EUR ücret ödenecektir. Eğer A Futbol Takımı bir futbol sezonunda Türkiye Ligi Şampiyonluğunu kazanır ve aynı sezonda UEFA Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynamaya hak kazanırsa bir sonraki sezonun yıllık ücretine 300.000 EUR daha eklenecektir. ifadelerine yer vermiştir. Aynı gün akşam antrenmanında yardımcıları Attilio Lombardo, Fausto Salsano ve kondisyoner Ivan Carminati ile takımla çalışmalara başlamıştır. Mancini döneminde ise kaleci antrenörlüğünün Fatih Terim teknik direktörken gelen Claudio Taffarel'in yapacağı belirtilmiştir. Mancini antrenmandan sonra ise "Galatasaray'ı tercih etmemde çok farklı bir kulüp ve büyük bir camia olması etkili oldu. Juventus maçında takımın başında olacağım, bir İtalyan takımı ile ilk maça çıkmak güzel bir tesadüf. Takımla yeni beraber oldum ama Juventus maçının bizim açımızdan güzel bir maç olacağın düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Mancini, Galatasaray'ın başında ik maçına Torino'da Juventus ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında çıktı. Bu maçta Fatih Terim'in kullandığı 4-4-2 sistemini kullanmadı ve 4-2-3-1 sistemiyle başladı. Galatasaray bu maçtan Didier Drogba ve Umut Bulut'un golleriyle 2-2'lik beraberlik alarak puan durumnda 1 puanı hanesine yazdırdı. Roberto Mancini maçtan sonra "2 günde ne yaptınız?" sorusuna "İki gün içinde ne mi yaptım? İsimleri öğrenmeye çalıştım" şeklinde yanıtladı. Mancini maçtan sonra "Bu benim işim. Sahaya çıkmak risk değildi benim için. Biz hep kazanmak için oynamalıyız. Didier Drogba inanılmazdı, ondan böyle oynamasını beklemiyordum" açıklamalarında bulunmuştur. 

Ayrıca Mancini yardımcılarından birinin Tugay Kerimoğlu olduğunu açıklamıştır. Roberto Mancini ilk lig maçına Akhisar Belediyespor karşısında deplasmanda çıkmış ve takımı 2-1 mağlup olmuştur. Mancini Türk Telekom Arena'da ise ilk maçına Karabükspor karşısında çıkmıştır ve takımı bu maçı 2-1 kazanmıştır. Roberto Mancini 23 Ekim 2013 günü ise Galatasaray ile FC Kopenhag maçında çıkmış ve takımı bu maçı 3-1 kazanmıştır. Mancini böylelikle Şampiyonlar Ligi’nde tam 6 maçlık aranın ardından galip gelmeyi başardı. İtalyan teknik adam, Manchester City’nin başında çıktığı son 6 Devler Ligi mücadelesinde 3 yenilgi, 3 de beraberlik almış, Galatasaray’a geldikten sonra ise Juventus ile 2-2’lik eşitlik elde etmişti.

Reklam
Reklam