Manda ne demek? Manda kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Gündelik yaşamın bir parçası da kelimelerdir. Derdimizi anlatmak için gün boyunca kullandığımız sayısız kelime, TDK tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda dilimizde kabul görmüş ve hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Manda kelimesi için de yapılan araştırmalar, kelimenin anlamını merak edenler için yayımlanmıştır. Manda ne demektir?

Türk Dil Kurumu (TDK), kelimeleri inceleyerek Türkçenin gelişmesi için çalışmalar sürdüren yetkilileri bünyesinde barındıran bir devlet kurumudur. Sayısız harfin bir araya gelmesiyle oluşan yüz binlerce kelimenin incelemelerini sürdüren TDK, Manda kelimesi ile ilgili merakı da gidermeyi amaçlamıştır. Birçok kişi tarafından irdelenen Manda kelimesi ne anlama gelir?

Manda Ne Demek? Manda TDK sözlük anlamı nedir?

  • Manda kelimesinin TDK sözlüğe göre 2 farklı anlamı vardır.
  • Manda kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Reklam
Reklam

Manda TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,hukuk Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra bazı az gelişmiş ülkeleri, kendi kendilerini yönetecek düzeye eriştirip bağımsızlığa kavuşturuncaya kadar Birleşmiş Milletler Cemiyeti adına yönetmek için bazı büyük devletlere verilen vekillik
  2. isim,hayvan bilimi Geviş getirenlerden, derisinin rengi siyaha yakın, uzun seyrek kıllı bir hayvan, su sığırı, camız, kömüş (Buffelus)

Manda Kelimesinin Kullanıldığı Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

manda gibi manda gibi yayılmak manda gibi yemek

Manda Kelimesinin Kullanıldığı Birleşik Kelimeler

haymana mandası
Anahtar Kelimeler: