Mangal partisi binayı tahliye ettirdi

Yılbaşı kutlaması için evlerinde mangal yakmak isteyen aile, bina sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Duman kokusundan yangın çıktığını zanneden bina sakinleri, apar topar binayı boşlattı.

Olay, Şirintepe Mahallesi Sedef Bulut Caddesi'nde bulunan Metehan Apartmanı'nda yaşandı. Alınan bilgiye göre, 15 katlı binanın üst dairelerindeki bir aile, yılbaşı kutlaması için evlerinde mangal yaktı. Kısa sürede binayı saran duman kokusuyla yangın çıktığını zanneden apartman sakinleri, korkuya kapıldı. Doğalgaz tesisatından patlama yaşanabileceği korkusuyla çığlıklar atarak sokağa kaçan bina sakinleri, durumu hemen itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan beş itfaiye aracından inen

Reklam
Reklam

ekipler, dumanın kaynağını araştırmaya başladı. Bu sırada bir kadın, çocukları ve eşinin binadan çıkmadığı gerekçesiyle telaşa kapılarak panikle ailesini aradı. İtfaiye ekipleri katları tek tek inceledi. Dumanın yakılan mangaldan oluştuğu belirlendi. İtfaiye ekibinin, "Yangın yok. Rahat edebilirsiniz" anonsunun ardından insanlar, rahat bir nefes alarak evlerine çıktı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.