MANİMDER Başkanı Bal: Terörün dini olmaz

Manavgat İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (MANİMDER) Başkanı Avukat İlyas Bal, masum insanları öldürme...

Manavgat İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (MANİMDER) Başkanı Avukat İlyas Bal, masum insanları öldürme adına yapılan her türlü terörü lanetlediklerini söyledi.
MANİMDER Başkanı İlyas Bal, yaptığı açıklamada, yaptığı kanlı saldırı ile 76 kişiyi öldüren Norveçli Anders Behring Breivik'i nefretle kınadıklarını kaydetti. İnsan hayatının tüm dinlerde kutsal olduğunu belirten Bal, İslam dininin kişi hak ve hürriyetlerine en fazla önem veren din olduğunu söyledi. Son yıllarda Avrupa ülkelerinde bilinçli bir şekilde ırkçılık ve İslamofobi (İslam korkusu) empoze edildiğini dile getiren Bal, Norveç'te son terör olayının Avrupa ve İskandinav ülkelerinde ne boyuta vardığını gösterdiğini ifade etti. Bal, sözlerini şöyle sürdürdü:"Terör insanlığın en büyük belası. Terörün dini olmaz. Norveç'te meydana gelen bu olay bunu gösterdi. Yüce dinimiz İslam insan can güvenliğine, kişi hak ve hürriyetlerine özel önem verir. İnsan hayatını yok etmeye yönelik her türlü terörü kınıyoruz. Avrupa ülkelerinde ırkçılığın ve İslamofobinin önüne geçmek için kültürler ve dinler arası diyalogu açık tutmalıyız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz