Manisa 24 Saat Gözetim Altında Olacak

AK Parti Manisa Milletvekillleri Dr. Muzaffer Yurttaş ve Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Emniyet Genel Müdürü...

AK Parti Manisa Milletvekillleri Dr. Muzaffer Yurttaş ve Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’ı makamında ziyaret ederek Manisa merkez ve ilçe giriş çıkışlarında uygulanacak olan plaka okuma sistemi ile ilçelerde kurulacak olan MOBESE kamera sisteminin yürürlüğe konması amacıyla girişimlerde bulundular. Manisa Milletvekilleri Özdağ ve Yurttaş, görüşme sonucunda Emniyet Genel Müdürlüğünün daha önceki süreçte 350 bin TL vermesini planladığı yürürlüğe konacak olan bu uygulama için, yapılan görüşmeden sonra bu rakamı arttırarak 500 bin TL aktaracağını kaydederek, 1 milyon 300 bin TL maliyeti olacak olan sistem uygulaması kapsamında İl Özel İdaresi'nin de 500 bin TL’sini karşılayacağını vurguladılar.

Reklam
Reklam

Konu hakkında açıklamada bulunan Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş; “Emniyet Genel Müdürlüğü’nden, Mobesa Kamera sistemi için 500 bin TL ödenek ayrılması konusunda söz aldık. 500 bin TL’da İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Hayrullah Solmaz’la görüşmelerimiz neticesinde İl Özel İdaresi tarafından aktarılacağı belirtildi. 1 milyon 300 bin TL gibi bir rakamla hem plaka okuma sistemini hem de tüm caddeleri kapsayacak şekilde MOBESE sistemini kuracağız inşallah. Bununla ilgili çalışmaları da İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerimiz yürüteceklerdir. İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerimiz projelerini hazırlamış durumda. Ödenek kısmı da bu şekilde halloluyor. İnşallah bu sistem sayesinde Manisa’nın tüm ilçelerine ana güzergahlardan giren tüm araçların plakalı yakından okunabilecek. Şehrin giriş çıkışları 24 saat gözetim altında tutulacak ve kayıt altına alınacak. Daha yaşanılabilir, daha güvenli ve huzurlu bir Manisa için katkıda bulunmuş olacağız. Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Kılıçlar’a, İl Özel İdaresi yetkililerimize, İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Hayrullah Solmaz’a ve Yönetim Kurulu Üyelerine Manisalılar adına çok teşekkür ediyoruz. Teknolojinin en son imkanları kullanılarak yapılacak olan bu sistemin şimdiden Manisa’mıza ve Manisalımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Selçuk Özdağ ise, uygulama ile ilgili yaptığı açıklamasında; “Manisa ilimizin merkezine ve tüm ilçelerine plaka okuma sistemi ile MOBESE sistemini hayata geçirmek istediğimizi belirttiğimizde tarafımıza; ‘İl Özel İdaresi yetkilileri Emniyet Genel Müdürlüğümüz konuyla ilgili ne kadar bütçe verirse Biz de onun aynısını vereceğiz’ dediler. Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Kılıçlar’ı, Milletvekili arkadaşımız Sayın Muzaffer Yurttaş ile birlikte ziyaret ederek konu hakkında talep ve düşüncelerimizi ilettik. Sayın Müdürümüze Manisa il merkezinde ve merkezinde uygulamaya konacak olan sistem için 300 Bin TL aktarmayı düşündükleri rakamı 500 bin TL’ya arttırılmasını talep ettik. 500 bin TL’de İl Özel İdaresi vereceği için aktarılan tutar Manisa’ya 1 Milyon TL olacak. İşin maliyeti 1.300 Milyon TL olduğu için geri kalan miktarın tamamlanması konusunda Meclis Odalarımızdan, Sanayi ve Ticaret Odalarımızdan, çeşitli odalarımızdan yardım isteyeceğiz. Toplanan desteklerle sistemi Manisa’nın her yerinde hayata geçireceğiz. Bir nevi Manisa merkezi ve ilçeleriyle birlikte güvenlikle donatılmış olacak. Uygulamaya konacak sistemle zaten güvenilir bir şehir olan Manisa daha güvenli bir kent olacak. İnşallah Manisa’mızda daha az oranda suç işlenecek” ifadesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Suç oranının işsizlik ile bağlantılı olduğunu kaydeden Özdağ, “Manisa’da işsizlik oranı da yüzde 4’lere düşmüş durumdadır. İşsizliğin az olduğu yerde huzur olur. Aynı zamanda suç oranını düşürmek için teknolojiden faydalanmamız gerekiyor. Zaten Başarılı bir Emniyet Müdürlüğümüz var. Buna rağmen az da olsa işlenen suçları, çok hassas davranarak görevini layıkıyla yapan bir Emniyetimiz var. İnşallah Emniyet Genel Müdürlüğü ve Bakanlığımızın göstermiş olduğu bu hassasiyet Manisa’mız için hayırlı olacaktır. Uygulamaya konacak olan sistem Manisa şehir merkezi ve ilçelerimizin güvenliği açısından, trafik huzuru açısından, hayırlı olsun. Biz de Muzaffer Yurttaş Milletvekilimiz ile birlikte bu konuda küçük de olsa bir katkımız olduğu için kendimizi mutlu sayıyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve İç İşleri Bakanlığımıza da çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: