Manisa, 500 Hediyelik Eşya Ve El Sanatına Kavuşacak

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, 'Hediyelik Eşyada Manisa Markası Projesi'nin kentte önemli...

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, 'Hediyelik Eşyada Manisa Markası Projesi'nin kentte önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi. Karaköse, proje sonunda Manisa’nın 500'e yakın hediyelik eşya ve el sanatı ürününe sahip olacağını kaydetti.

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen proje çalıştayı, Ulupark Çay Bahçesi toplantı salonunda yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Karaköse, proje kapsamında 2011 yılı Kasım ayı ile 2012 yılı Şubat ayı içerisinde 2 ayrı seminerin yapıldığını, projenin düzenlenen çalıştay ile son şeklini alacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Projenin 2011 yılı Eylül ayında başladığını aktaran Karaköse, “Proje kapsamında 500'e yakın el sanatları ürünü ve hediyelik eşyayı Manisa hatıra eşyası olarak kazandırmak amacıyla yola çıktık. Bu süreç içerisinde el sanatları üreticileri için, ufuklarının açılması amacıyla 2 ayrı eğitim semineri yapıldı. Son olarak Çalıştay'ı gerçekleştiriyoruz. Bu proje ilimizdeki çok önemli bir eksikliği giderecek. Proje sonunda Manisa, 500'e yakın hediyelik eşya ve el sanatı ürününü kazanmış olacak.” dedi.

Çalıştayda eğitim seminerlerine katılan el sanatları ve hediyelik eşya üreticilerine sertifikaları da verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: