Manisa 6. Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Manisa 6. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Manisa Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.Törene Manisa Valisi...

Manisa 6. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Manisa Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, daire müdürleri, çiftçiler ve fuarda ürünlerini sergileyen firma yetkilileri katıldı. Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi, Manisa Tarım İl Müdürlüğü, Manisa İl Genel Meclisi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Manisa Ziraat Odası ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin destekleriyle gerçekleştirilen fuarda, tarım sektöründe çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 102 firma yer alıyor. Fuarın açılışında konuşan Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Türkiye’deki tarım sektörünün devamlı kabuk değiştirdiğini belirterek, “Yeni projeler uygulanmaya başlanmasına rağmen yeterli imkanlara ulaşılamamıştır. Bölge bazlı havza projesi örnektir. Burada da sivil toplum örgütlerinin önemi oldukça yüksektir. Tarımı yeni düzenleyecek politikaları ortak üretme politikamız hızla gelişmektedir. Arazilerin ufak parsellerden kurtulup büyük parseller halinde işlenmesi hem verimliliği arttıracak, hem de fiyat mekanizmasına katkı sağlayacaktır. Biz Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak, Tarım Bakanlığımızın yapmış olduğu girişimlerin arkasındayız” dedi.

Reklam
Reklam

Sorman’ın ardından konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, tarım alanında gelişmişliğin göstergesi olarak kabul edilen traktör sayısıyla Manisa’nın, Türkiye’de birinci olduğunu hatırlatarak, “Tarım ve sanayi şehri olan ilimizde bu fuarı düzenlememiz tarım sektörünün teknolojiye duyduğu talep açısından son derece önemlidir. Bu tür organizasyonlarda üreticilerimiz pazar ve teknolojiyle buluşmaktadır” diye konuştu.

Son olarak Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise konuşmasında, Manisa’nın çok verimli bir tarım ili olduğunu söyledi. Daşöz, şöyle devam etti: “Tarım sadece bizleri besleyen bir sektör değil. Aynı zamanda sanayi ve hizmet sektörüne de önemli girdileri olan bir sektör. Biz tarımda yarattığımız katma değerle sadece Manisa halkının ihtiyacını değil ülkenin ihtiyacını da karşılıyoruz. Tabi tarım sektörü de çok hızlı gelişmelerin yaşandığı bir sektördür. Dünyada yaşanan bu gelişmelerin izlenmesi ve bu gelişmelerin değerlendirilmesi için bu tür fuarlar büyük bir önem arz ediyor. Bu fuarın bir diğer önemi ise ova yolları Gediz’in temizlenmesi için bizi bir araya getiriyor. Onun dışında çiftçilerimizle bütün sektörler bir araya geliyor. Bu fuarı her geçen gün güçlendirerek yaşatmalıyız.”

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Manisa Valisi Daşöz, Belediye Başkanı Ergün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çebi, Ziraat Odası Başkanı Sorman, açılış kurdelesini birlikte kesti. Daha sonra fuarda yer alan Stantları tek tek dolaşarak firmalar hakkında bilgi aldılar. Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne ait standa da uğrayan Vali Daşöz ve beraberindekiler, Manisa yöresine has yemeklerden tattılar.

Manisa 6. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 11 Kasım Pazar gününe kadar 10.00 - 20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: