Manisa Akut Hizmet Binası Açıldı

Manisa Belediyesi tarafından Laleli de yaptırılan AKUT Hizmet Binası düzenlenen törenle açıldı.AKUT Hizmet Binası önünde...

Manisa Belediyesi tarafından Laleli de yaptırılan AKUT Hizmet Binası düzenlenen törenle açıldı.

AKUT Hizmet Binası önünde düzenlenen törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Süheyla Sürücüoğlu, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, AKUT Manisa Takım Lideri Hakan Özcan, AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki, AKUT gönüllüleri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan AKUT Manisa Takım Lideri Özcan, binayı atıl durumda aldıklarını ve kendileri için mükemmel bir yuva haline getirdiklerini söyledi. Özcan’ın ardından konuşan AKUT Başkanı Mahruki, çok heyecan verici bir gün olduğunu belirterek, “AKUT sadece arama kurtarma değil, AKUT çatısı altında çok sayıda sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Çünkü 1999 depremi hepimize çok büyük acılar yaşattı. Ama bu bize bir şey öğretti. AKUT gönüllülerinin hiç bir karşılık beklemeden sıkıntılar yaşayan insanlarımıza koşarak yardım ettiler. Bu olay Türkiye’de yeni bir çağ başlattı. Artık her şeyin devletten beklenmediği her yurttaşın, yurttaş sorumluluğuyla üzerine düşeni yerine getirmesi gereken yeni ve çağdaş bir anlayışı Türkiye’nin gündemine getirdi. AKUT’un en büyük sorumluluğu bu sürecin tetikçiliği oldu” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Törende yer alan Mehter Takımı’na ayrıca teşekkür eden Mahruki, “Mehter takımını görünce heyecanlandım. Çünkü ilk defa bir AKUT binasının açılışında Mehter Takımı görüyoruz. Laf arasında herkes bana hangi takımı tuttuğumu soruyor, ben Mehter Takımı'nı tuttuğumu söylüyorum” dedi.

“ÇOCUKLAR KENDİ EVERESTLERİNİ GÖRÜYOR”

Son olarak bir konuşma yapan Manisa Valisi Daşöz, herkesin gönlünde taht kurmuş kuruluşun Manisa şubesini açmaktan dolayı büyük bir sevinç yaşadığını belirterek, şunları söyledi: “Bu bir çok özelliği olan bir konu. Bu arkadaşlarımız Türkiye’de bir ilki başlattılar. En zor şartlarda sonunun ne olacağını bilmediğin bir yola çıkmak gibi bir konuda sıfırdan başlayarak sadece heyecanı olan kişilerin öncülüğünde bu sivil toplum kuruluşu meydana geldi. 75 milyonun gönlünde özel bir yeri olduğunu ifade etmek isterim. İnanınca, kararlı olunca, kendinize güvenince bu iş oluyor. Ayrıca Nasuh bey sivil topluma yaptığı katkıların yanı sıra insanların kişisel gelişimlerine ve iş başarma duygularına katkıda bulunuyor. Özellikle gençler onun televizyon programlarında kitaplarında kendi Everestlerini görmeye başladılar. Kendilerini yeniden keşfetmeye başladılar. Dolayısıyla adını başka türlü koysalar bile hayal ettiğiniz bu yolda 10 binlerce gönüllü olduğu ifade edebilir. Bu yüzden size gönülden teşekkür ediyorum. Hakan Özcan arkadaşımıza ayrı bir teşekkür ediyorum. Kendi ekip arkadaşlarıyla birlikte Manisa’da mesafe kat etmek için yoğun bir gayret gösterdiler. Bizler onlara bu konuda yardım etme sözü vermiştik ama daha sonradan bir haber geldi, bize ihtiyaç kalmadığını belediyemizin onlara yardımcı olacağını öğrendim. Bunun için ayrıca mutlu oldum.”

Reklam
Reklam

“KENDİMİZİ RAHAT HİSSEDECEĞİZ”

AKUT Hizmet Binası’nın sadece Manisa için değil Türkiye için bir kapasite oluşturduğunu belirten Vali Daşöz, “Bu ekibimiz Türkiye’yi dünyaya tanıtan bir ekip. Dünyanın neresinde bir felaket olsa ilk onlar ulaşıyor. Ayrıca dünyanın birçok yerinde Türkiye’nin de gündemine taşımış oluyorlar. Bunun için de özel bir tanıtım ödülünü kendilerine vermek gerekiyor. Manisamızın çok önemli dağları var. Çok yüksek değil ama insanlar orada geziyor. İnşallah ihtiyaç olmaz ama bu günden itibaren kendimizi daha rahat hissedeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e, MESOB Başkanı Hasan Geriter'e ve binanın yapımında emeği geçenlere, AKUT tarafından özel olarak hazırlanan plaketler verildi. Daha sonra Vali Daşöz ve beraberindekiler, AKUT ekipleri tarafından arama kurtarmada kullanılan çelik halattan oluşan kurdeleyi demir makasla keserek binanın açılışını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: