Manisa Anadolu Öğretmen Lisesi, Avrupa Turuna Çıkacak

Manisa Anadolu Öğretmen Lisesi, "Yenilikçi Değerli Bir Deneyim İçin-FIVE” Projesi kapsamında Avrupa’ya geziler düzenleyecek.9 ülkenin...

Manisa Anadolu Öğretmen Lisesi, "Yenilikçi Değerli Bir Deneyim İçin-FIVE” Projesi kapsamında Avrupa’ya geziler düzenleyecek.

9 ülkenin ortak olarak gerçekleştirdiği projede, ülkeler birbirlerini tanıma fırsatı bulacak. Manisa Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Hüseyin Yiğit, AB Gençlik ve Eğitim Programları Başkanlığı (Ulusal Ajans) 2012 teklif çağrısına yaptıklarını, Ocak 2012 tarihli başvurunun kabul edildiğini belirterek, “Projemiz, Hayatboyu Öğrenme Programının Comenius çok ortaklı okullar projeleri kapsamında olup, bu program altında Manisa il genelinde 10, Merkezde 3 proje kabul görmüştür. Projemizde dokuz ülke okulu ortaktır. Koordinatör okul İspanya'dadır. Ortak ülkeler; Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Portekiz, Hollanda, Polonya, Litvanya ve Romanya. Proje çalışmaları süresince beş yurtdışı çıkışımız olacak. Gideceğimiz ülkeler İspanya, Yunanistan, Polonya, Bulgaristan ve Litvanya. Proje çalışmaları için gidilecek ülkelerde birer hafta kalınacak ve projemiz iki yıl devam edecek. Proje için Ulusal Ajansımızdan 23 bin Euro hibe aldık. Kasım 2012’de İspanya’ya, Şubat 2013’te Yunanistan’a, Nisan 2013’te Polonya’ya, Kasım 2013’te Bulgaristan Nisan 2014’de de Litvanya’ya gezi düzenlenecek” açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Proje süresince 45 öğrenci ve öğretmenin yurtdışı deneyimi kazanacağını dile getiren Yiğit, açıklamasına şöyle devam etti: ”Proje çalışmalarında gençler arasında kaynaşmayı, hoşgörüyü, sağlıklı yaşam biçimlerini, geri dönüşümden insanlar için yararlı eşyalar yapmayı, kendi kültürleri ile başka kültürlerin değerlerini karşılaştırma yapmayı çalışacağız. Çalışmalarda "Beş duyu" organımızla geleneksel yemek, müzik, yaşam değerlerimizi tanıtacağız. Her çalışma toplantımızda geleneksel değerlerimize farklı bir duyu organımızla yaklaşacağız. Örneğin, bu ilk toplantımızda İspanya'da "geleneksel yemekleri" tat alma duyumuzla yürüteceğiz. Burada hazırlık aşamasında bölgemizin geleneksel yemeklerini ve tatlılarını yaptık. Anket çalışmalarını tamamladık. Okulda tatlı ve kurabiyeler yaptık. Proje logo çalışmaları, anketlere katılmalar sağlandı. Çalışmalara katılan veli, öğretmen, öğrenci arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ederim. Katılımcı ülkeler geleneksel yemeklerini sergileyecekler. Gidilecek yerde Türk geleneklerini ve değerlerini Avrupalı ortaklarımızla paylaşacağız. Katılımcı ülkelerin de geleneklerini, kültürlerini tanıyacağız. Geziler, veli ve okul ziyaretleri, müzik çalışmaları olacak. Öğrenciler öğrenci evlerinde misafir edilecekler, arkadaşlık bağları kuvvetlenecek. Avrupa değerleri üzerinde çalışmalarımızı pekiştireceğiz. Çalışmalarımızın sonucunda ülkemizin, ilimizin ve okulumuzun geleneksel değerlerini tanıtmış olacağız. Umarım başarılı bir çalışmayı sorunsuz tamamlarız.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: