Manisa Baro Başkanı Fadıl Ünal Güven Tazelemek İstediğini Açıkladı

Manisa Baro Başkanı Avukat Fadıl Ünal yürttüğü mevcut başkanlık görevine tekrar aday olduğu açıkladı. Hukuk...

Manisa Baro Başkanı Avukat Fadıl Ünal yürttüğü mevcut başkanlık görevine tekrar aday olduğu açıkladı. Hukuk fakültelerinin sayısındaki artışa dikkat çeken Ünal; " Yetkin akademik eğitim yapılamadığı gibi, iyi hukukçuların yetişmesi de mümkün olmamaktadır" dedi.

Baro yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Başkan Fadıl Ünal, savunma mesleğinin sorunlarının, ülke ve yargı sorunlarından ayrı tutulmaması gerektiğini belirtti. Baro olarak avukatlık yasası ile ilgili hazırladıkları değişiklik önerilerini hatırlatan Ünal; "Sayısı hızla artan hukuk fakültelerinde yetkin akademik eğitim yapılamadığı gibi, iyi hukukçuların yetişmesi de mümkün olmamaktadır. Avukatlık sınavı ile ilgili yasal düzenleme yapılmamıştır. Mesleğe girişte sınavdan başka staj eğitiminin ‘Avukatlık Akademisi’ bünyesinde yapılması önerilerimizi de diğer tüm avukatlık yasası değişiklik önerileri de dikkate alınarak kapsamlı bir yasa değişikliği çalışması Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmıştır. Bu çalışmayı da tüm meslektaşları ile paylaşan belki de tek baro Manisa Barosu’dur” dedi.

Reklam
Reklam

“GERÇEK BİR YARGI REFORMU GEREKLİ”

Türkiye'nin ciddi bir yargı reformuna ihtiyacının olduğunu ifade eden Ünal, "Asıl gerekli olan gerçek bir yargı reformudur. Yapılan yasal değişikliklerin yargı reformu olmadığı yönündeki eleştirilerimizi de sıklıkla dile getiriyoruz. Savunma mesleğinin yargının gerçekten kurucu unsuru olması ancak yasama sürecinde katkı verebilmesi sözünün dinlenmesi ve yargı içerisinde görevini bağımsız ve özgürce yapabilmesiyle mümkündür. Mesleğimizin toplumsal yaşamda hak ettiği konuma gelmesinin baroların kurumsal yapısının güçlü, ciddi, karalı, ve saygın olması ile mümkün olduğu bilincindeyiz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: