Manisa Belediyesi Tarihinin En Büyük Yatırımın Temeli Atıldı

Manisa Belediyesi’nde bugüne kadar yapılan yatırımlar arasında 20 milyon TL ile en büyüğü olma özelliğini...

Manisa Belediyesi’nde bugüne kadar yapılan yatırımlar arasında 20 milyon TL ile en büyüğü olma özelliğini taşıyan ve büyükşehirin en önemli ihtiyaçlarından birini karşılayacak olan şehirlerarası otobüs terminalinin temeli atıldı. 20 milyon TL’ye mal olacak terminal, 400 işgününde bitirilecek ve yüzde 100 İller Bankası kredisiyle yapılacak.

Temel atma töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, terminalin Manisa’nın en güzel yerlerinden birisine yapılacağını belirterek, “Bir kere önemli karayollarının geçiş güzergâhında bulunuyor. Manisa, Türkiye’nin en önemli sanayi üretim bölgelerinin biri ve çevre yoluyla sanayi bölgesi arasında çok elverişli bir konumda. İleride bu noktadan hızlı trenin de geçeceğini düşündüğümüzde entegre ulaşım hizmeti sunulacak. Hemen yanından akan Gediz Nehri’nin ıslahıyla birlikte burasının çok önemli sosyal, kültürel ve rekreasyonel bir alan olacağını bugünden görmemiz mümkün.” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de yeni otogarın Manisa’nın acil ihtiyaçları arasında yer aldığını dile getirdi: “Temeli bugün atıyor olsak da aslında bu proje için epeydir yol aldık. Şu anki garajın taşınmasıyla o bölgedeki esnafımızın mağdur olmaması için yine aynı hareketliliği getireceğine inandığımız belediye hizmet binası ve kapalı pazaryeri yapılması için çalışma başlattık. Elbette bu süreç, hakkaniyet çerçevesinde ve kimseyi mağdur etmeden oluşacak.” şeklinde konuştu. Projenin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu aktaran Başkan Ergün, “Manisa Belediyesi tarihinin en büyük yatırımı olma özelliğini taşıyor. Bir de görünmeyen maliyetleri var. Şu an bulunduğumuz alan, yıllardır moloz dökümü için kullanılan ve zemin olarak iyileştirmeye ihtiyacı olan bir haldeydi. Zemin dolgusunu kendi imkânlarımızla yaparak, belediyeyi 3 milyon lira masraftan kurtardık.” dedi.

Konuşmalar ve duanın ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay, Vali Daşöz, Başkan Ergün, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İller Bankası 3. Bölge Müdürü Muhittin Menekşe ve davetlilerle birlikte temel atıldı.

Reklam
Reklam

Yeni terminalde yaklaşık 11 bin 200 metrekare kapalı alan üzerinde bekleme salonu, 18 gişe, lokanta, 6 adet fastfood bölümü, 45 adet dükkân ve yönetim katı yer alacak. Yarı açık alanda ise peronlar, araç park yerleri ve 140 araçlık özel otopark bulunacak. Yaklaşık 20 milyon liraya ihalesi yapılan proje, 400 takvim gününde bitirilecek. Projede ayrıca belediye açısından yine bir ilke imza atılarak, "jet grouting" adı verilen zemin güçlendirme işlemi uygulandı. Bu sistemle gevşek ya da sıkıntılı zeminlerin güçlendirilmesi sağlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: