'manisa Bezi' Tescillendi

Manisa Kadınlar Konseyi tarafından üretimi gerçekleştirilen 'Manisa Bezi' tescillendi. Manisa Bezi'nin, Kadın Konseyi'ne bağlı Çevre,...

Manisa Kadınlar Konseyi tarafından üretimi gerçekleştirilen 'Manisa Bezi' tescillendi. Manisa Bezi'nin, Kadın Konseyi'ne bağlı Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi tarafından üretileceği bildirildi.

600 yüzyıllık tarihe sahip saraylara gönderilen ve donanmanın yelkenlerinde kullanılan 'Manisa Bezi', Manisa Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi tarafından marka tescili alındı. Konseyi'nin yaptığı çalışmalar neticesinde 'Manisa Bezi'nin üretimi Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi tarafından yapılacak.

Reklam
Reklam

Mekan yetersizliği nedeniyle ilk etapta 10 kadını istihdam eden kooperatifin Mayıs ayı başında üretime başlaması bekleniyor. Yeni yerler bulmayı hedefleyen kooperatif ileriki günlerde 'Manisa Bezi' dokuyacak 50 kadın daha istihdam edecek. Konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi'ni bir yıl önce kurduklarını, bu süre zarfında da Türk Patent Enstitüsü'nden Manisa bezinin marka tescil belgesini aldıklarını söyledi. Üretime hızlı bir şekilde başlayacaklarını belirten Kafkaslı, "Ürünlerimizin başında ipek kumaşlar gelecek. Önümüzdeki ay hakiki ipekleri dokuma olarak çıkaracağız. İpliklerini siparişini verdik, tezgahlarımız hazır. Çok güzel bir ürün olacak. Manisa'da kooperatifimiz ile beraber başlattığımız ipek şallar Manisa'nın pamuğu olduğu için sentetiği olmayan bir ürün çıkardık. Dolayısıyla eskilerde unutulan 600 seneye dayanan bu tarihi bezimizi dünyaya yaymaya, Anadolu'nun her yöresine yaymaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kafkaslı, Manisa Bezi'nden elde edilen gelirle dokuma yapan kadınların maaşlarının ödeneceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: