Manisa Doğum Ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Yeni Yerinde Hizmet Verecek

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin Moris Şinasi Çocuk Hastanesi yerleşkesinde

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin Moris Şinasi Çocuk Hastanesi yerleşkesinde hizmet vermeye başladığını söyledi.

Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğumevi hastanesinin 48 yatak kapasitesinin bulunduğunu, nitelikli odanın çok olmadığını ve günün ihtiyaçlarına hizmet vermediğini ifade etti.

Manisa'nın bu eksikliğini gidermek için doğumevi hastanesini tadilat sonrasında Moris Şinasi Çocuk Hastanesi yerleşkesine taşıdıklarını kaydeden Türkyılmaz, sayıları artırılan nitelikli odalardan dolayı hastanenin tedavi ve doğum sayılarının artmasını beklediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

-"Anne Oteli" uygulaması başlayacak-

İl dışından Manisa'ya gelen hasta çocukların anneleri için de özel yerlerin oluşturulduğunu belirten Türkyılmaz, "Anne Oteli" uygulamasının kısa süre içerisinde başlayacağını kaydetti.

Türkyılmaz, "İlk etapta 5 oda da düzenleme yapıyoruz. Odalarımız bittiği zaman ilimizde oturup çocuğuna yakın olması gereken, yeni doğmuş çocuğu yoğun bakımda kalan, ilçelerimizden ya da il dışından hastanemize gelen anneleri bu odalarda misafir edeceğiz. Oda sayısını arttırma şansına sahibiz" diye konuştu.

Boşaltılan doğumevi hastane binasının ise KHB Genel Sekreterliği olarak kullanılacağını söyleyen Türkyılmaz, farklı binalarda hizmet veren Genel Sekreterliğe bağlı tüm birimlerin bu binaya taşınacağını söyledi.

Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: