'Manisa, Ege ve çevresindeki bütün deprem risklerini barındırıyor'

Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, ilin Ege Bölgesi ve çevresindeki bütün...

Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, ilin Ege Bölgesi ve çevresindeki bütün deprem risklerini bünyesinde barındırdığını söyledi. Manisa’nın morfolojik ve jeolojik açıdan Ege Bölgesi’nin karakteristik özelliklerini taşıdığını belirten Şen, Manisa Ovası ile Spil Dağı arasında kalan 40 kilometre uzunluğundaki fayın da ayrı bir risk oluştuğunu vurguladı. Bu fayın, son olarak 1994 yılında 5,1 büyüklüğünde deprem ürettiğini, son yüzyılda bundan daha büyük bir deprem üretmeğini ifade etti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Jeofizik Mühendisleri Odası İl Temsilciliği ile ortaklaşa olarak "Depreme Nasıl Hazır Oluruz?" konulu bir seminer düzenledi. Belediye Kültür Merkezi’ndeki seminerin açılışında konuşan Müdür Bekir Şen, Manisa’nın nüfusunda son 30 yılda sanayi alanındaki gelişmeye paralel olarak hızlı bir artış yaşandığını, beraberinde de çarpık ve plansız yerleşim alanları ortaya çıktığını anlattı. Son 50 yılda Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremlerle klasik arama ve kurtarma hizmetlerinin yanında yara sarma yöntemlerinin de yeterli olmadığının anlaşıldığına dikkat çekerek, “Deprem öncesi risk çalışmalarının yanında risk azaltma yöntemlerinin geliştirilmesi, riski yönetme, depremlere karşı dirençli ve bilinçli toplum meydana getirme çalışmaları ön plana çıkmıştır. Bunun için eğitici seminerlere önem vermekteyiz. Ayrıca deprem ve afet konusunda duyarlı bir toplum oluşturmak adına eğitim faaliyetlerine hız vererek, farkındalığın arttırılması ve eğitimi toplumun her katmanına yaymak amacındayız. Deprem Haftası münasebetiyle kurum personelimiz de iki ekip halinde okullarda eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz