Manisa Eğitim Kültür Ve Sanat Şenliği Başladı

Manisa Eğitim Gönülleri Derneği (MEGDER) tarafından düzenlenen 2. Manisa Eğitim, Kültür ve Sanat Şenliği, Belediye...

Manisa Eğitim Gönülleri Derneği (MEGDER) tarafından düzenlenen 2. Manisa Eğitim, Kültür ve Sanat Şenliği, Belediye Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Açılışa Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tekstil ürünleri, gıda ürünleri, sanat sokağı, canlı müzik, çocuk oyun alanları ve Mukaddes Emanetler’in yer aldığı sergi 13-22 Mayıs tarihleri arasında açık olacak. Şenlikten elde edilecek gelir ise öğrencilere burs olarak verilecek.

Reklam
Reklam

Şenliğin bu yıl 2.sini yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten MEGDER Yönetim Kurulu Başkanı Ülker Ercoş, “Geçen sene ilkini yaptığımız şenliğimize Manisa halkından büyük bir ilgi gördük. Manisa halkının ilgisi bizleri 2. şenliği yapmaya itti. Amacımız bunu geleneksel hale getirmektir. Şenlikte elde ettiğimiz geliri öğrencilerimize burs için harcayacağız. Geçene sene 50 öğrenciye burs verirken, bu senede hedefimiz 50 öğrenciye burs vermektir” diye konuştu.

Manisa’nın tarih, kültür ve medeniyet şehri olduğunu ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla tarihi öneminin daha da artacağını vurguladı. Manisa’nın 2014 yerel seçimlerinden sonra daha da gelişeceğini söyleyen Tanrıverdi, Manisalıları 10 gün boyunca bu şenlikten faydalanmaya davet etti.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise ülkede eğitimin en önemli konuların başında geldiğini belirterek, MEGDER’e bu eğitime katkı sağladığı için teşekkür etti. Gönüllü annelerin bu işe el atmasının daha da anlamlı hale geldiğini vurgulayan Vali Daşöz konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesti. Vali Daşöz ve gelen misafirler daha sonra fuar alanı gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: