Manisa Merkezli Fetö Operasyonu

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA merkezli 3 ilde, FETÖ/PDY'nin avukat yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Başka bir operasyon

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA merkezli 3 ilde, FETÖ/PDY'nin avukat yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Başka bir operasyon kapsamında da Kula ile Akhisar İlçesi'nde 2 kişi gözaltına alındı.
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün avukat yapılanmasına yönelik, Manisa merkezli İzmir ve Ankara'da önceden belirlenen adreslere bu sabah, eş zamanlı operasyon düzenlendi. Örgüt içinde faaliyet yürüttüğünün tespit edildiği belirtilen avukatlar H.İ., K.Ç., B.Y., M.B., M.K., İ.K., K.C. ve M.K. gözaltına alındı. Ayrıca, FETÖ/PDY'ye yönelik bir başka operasyonda Kula ve Akhisar ilçelerinde 2 kişinin gözaltına alındığı da belirtildi.
ÖNCEKİ OPERASYONA 13 TUTUKLAMA
Öte yandan, geçen 14 Nisan'da Manisa il merkezi ile Alaşehir, Turgutlu ve Akhisar ilçelerindeki FETÖ'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 kişi, ifadelerinin tamamlanmasının ardından dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 13'ü tutuklanarak, Manisa T Tipi Cezaevi'ne konuldu. 11 şüpheli ise, tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: