Manisa Milletvekili Sakine Öz, Engelliler Gününü Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle yayınladığı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda, engelli haklarına saygının, ileri düzeydeki toplumların temel özelliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Sakine Öz, engellilere ilişkin yasal düzenlemelerin hayata geçebilmesi için, engellilerin sorunlarını engellilerle birlikte aşmayı, hayatı birlikte paylaşmayı önerdi, “duyarlılık” ve “empati” kavramlarını bu haftada daha fazla önemsediğini belirtti.

Milletvekili Sakine Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Engellilik, kendisini ‘sağlıklı’ olarak nitelendiren herkesin, bir gün karşılaşabileceği bir durumdur. Önemli olan, hepimizin birer ‘engelli adayı’ olabileceği gerçeğiyle hareket ederek gündelik yaşamını sürdürebilmesi ve engellilerin yaşamını kolaylaştıracak, temel haklarını tanıyıp, ‘engellilere engel olmayacak’ bir anlayışı geliştirebilmesidir. Engelliler, önlerine çıkarılan engellerin kaldırılmasını, insanca bir düzende ve engellerine uygun işlerde çalışmayı yerel yönetimlerden ve ulusal siyasetten talep ediyor, özetle haklarını istiyorlar. Kimseden engellilere acımasını beklemiyor, lütfeder gibi yardım edilmesine karşı duruyorlar. Görüştüğüm engelli örgütleri, belli siyasi partilerin kamu kaynaklarını kendi çalışmaları, yardım kampanyaları gibi yansıtmalarını son derece yanlış buluyor, bedenleri üzerinden siyaset yapılmasını hiç istemiyorlar. Engellileri toplumdan uzaklaştıran, görmezden gelen, gündelik yaşamlarını sürdüremez hale getiren, çalışma alanlarını daraltan, ötekileştiren bir anlayış yerine, engelliler ile birlikte yaşamayı öğrenen, sorunlarını birlikte aşmaya çabalayan tutumu yerleşik kılmalıyız. Yaşamlarını kolaylaştıracak, insanca yaşamayı sağlayacak bu hak mücadelesinde engelli yurttaşlarımızla birlikte olmaktan mutluluk ve onur duyuyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: