Manisa Orman İşletme Müdürlüğü 80 geçici işçi alacak

Manisa Orman İşletme Müdürlüğü, kısa süreli istihdam sağlamak amacıyla hayata geçirilen Toplum Yararına Çalışma Programı...

Manisa Orman İşletme Müdürlüğü, kısa süreli istihdam sağlamak amacıyla hayata geçirilen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, 6 aylığına 80 kişiyi işe alacak. Alınacak işçiler için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yüksel Uçar ile Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın arasında protokol imzalandı.
İmza töreninde konuşan İl Müdürü Uçar, genel müdürlük tarafından 2012 yılı bütçesi kapsamında TYÇP için Manisa’ya 5 milyon 300 bin lira ödenek ayrıldığını söyledi. Bu bağlamda 20 Ocak ile 3 Şubat 2012 arasında ilana çıktıklarını ve 29 kurumdan teklif geldiğini bildirdi. Geçici süreyle işe alınacak 80 kişinin, merkez ve ilçelerde ağaçlandırma ve çevre düzenlemeleri yapacağını belirterek, diğer kurumlarla birlikte hedeflerinin bin kişiye istihdam sağlamak olduğunu söyledi. 2001 yılında istihdam edilen sayısının 150 kişiyi geçmediğini hatırlatan Yüksel Uçar, “Eylül ile aralık aylarında para gelince, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 230 okula istihdam sağlandı; toplamda 380 kişi oldu. Bakanlığımız, proje geldikçe destek vereceğini söylüyor. Yeter ki kamu yararına bir proje üretilsin.” dedi.
İşletme Müdürü Akın da beş proje kapsamında 80 kişinin istihdam edileceğini söyledi. Orman alanlarına işgücünü TYÇP ile sağladıklarını belirten Akın, Kale Mesire Yeri ile Tepe Karakolu arasındaki 9 kilometrelik alanda teraslandırma çalışması yapıldığını ve 30 kişinin çalıştığını belirterek, “Buraya peyzaj değeri olan 25 bin adet fidan dikilecek. Fidanlarımızı, Sabuncubeli’ndeki depomuza indirdik. Bu işleri, geçici aldığımız arkadaşlarımızla birlikte yapacağız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz