Manisa Şehir Çöplüğündeki Yangın-Yeni Çöplük Ve Katı Atık Bertaraf Tesisinin Uzunburun Köyü Mevkisinde Yapılması Planlanıyor

Manisa şehir çöplüğünde 17 Haziran Pazar günü çıkan yangının ardından yeni çöplük ve katı atık bertaraf sisteminin Uzunburun köyü mevkisinde

Manisa şehir çöplüğünde 17 Haziran Pazar günü çıkan yangının ardından yeni çöplük ve katı atık bertaraf sisteminin Uzunburun köyü mevkisinde yapılması planlanıyor.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz yönetiminde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve başkan yardımcıları ile daire müdürleri katıldı.

Valilik salonunda basına kapalı yapılan toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Halil İbrahim Daşöz, çöplük ve katı atık bertaraf sistemi konusunu görüştüklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Develi köyü yakınında yapılacak olan tesisin yargı aşamasında olduğunu, kararın ne zaman çıkacağı konusunda netlik olmadığını söyleyen Daşöz, belediyenin alternatif plan üzerinde çalıştığını kaydetti.

Toplantıda Uzunburun köyü yakınlarına katı atık bertaraf tesisi kurulması konusunu ele aldıklarını kaydeden Daşöz, şunları söyledi:

"Uzunburun köyü bölgesi Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Manisa için öncelik olarak belirlediği çöp alanı. İlk belirlemelere göre 90 hektarlık bir alan. Bunun 83 hektarlık kısmı orman arazisi kapsamında, geriye kalan 7 hektarlık kısmın mülkiyeti konusunda bir kesinlik yok, o konuda tespit çalışmaları sürüyor. Burada öngörülen model öncelik olarak Sakarya Pamukova'daki Entegre Katı Atık yönetim tesisi şeklinde belirlenmiş. Sürecin çok hızlı bir şekilde tamamlanması gerekiyor. Ayrıntılı bir değerlendirme yaptık. Sürecin en hızlı şekilde aşılması için mutabakata vardık."

Katı atık bertaraf tesisi kurulmasının belediyenin görevi olduğunu hatırlatan Vali Daşöz, yasal işlemlerin belediye öncülüğünde yürütüleceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

-Ergün: "Kanayan yara"-

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de çöplük konusunun Manisa'nın 42 yıldır kanayan yarası olduğunu söyledi.

Ergün, entegre bir katı atık bertaraf tesisinin bir an önce kurulması konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Develi köyü yakınında yapılması planlanan tesis konusunda yargı sürecinin sonuçlanmadığına dikkati çeken Ergün, "Burayla ilgili Danıştay süreci uzun sürünce belediye olarak Uzunburun köyü yakınlarında santral kurmak üzere çalışmaları başlattık. Dokuz Eylül Üniversitesi, 8-10 değişik bölgede yaptığı çalışmada en uygun yerin Uzunburun köyü yakınlarındaki alan belirlendi. Burayla ilgili çalışmaların startını verdik" diye konuştu.

Ergün, gazetecilerin sorusu üzerine çöplük ile ilgili hazırladığı dosyayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'ye verdiğini ifade etti.

Turgut Özal Mahallesi'nin üst kısmında bulunan Manisa Belediyesi Katı Atık Depone Alanı'nda metan gazı sıkışması sonucu 17 Haziran Pazar günü sabaha karşı yangın çıkmış, poyrazın etkisiyle geniş alana yayılan yangın itfaiye ve orman ekiplerinin çalışması sonucu söndürülmüştü.

Reklam
Reklam

Çöplük alanında soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Muhabir: Turgay Duyar / Ali Rıza Karasu / Efsun Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz