Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Koşmaz: 2012 zor bir yıl olacak

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz, 2012'nin zor bir yıl olacağını söyledi....

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz, 2012'nin zor bir yıl olacağını söyledi. Oda meclis toplantısında konuşan Koşmaz, Avrupa’da borç krizinin ve daralmaların süreceğinin tahmin edildiğini aktardı.
Türkiye’nin 2011 yılının ilk dokuz ayında yüzde 9,6 büyüdüğünü kaydeden Koşmaz, “Yılın yine buna çok yakın bir büyümeyle kapanacağını inanmaktayız ama görünen o ki 2012, 2011 kadar rahat bir yıl olmayacak. Gelecek yıl için üzerinde en çok birleşilen tahmini büyüme oranı yüzde 2,5.” dedi. Cari açığın problem olmaya devam ettiğini vurgulayan MTSO Başkanı Koşmaz, “2012 yılında ekonomik büyüme tahminleri ağırlıklı olarak yüzde 2,5 olunca, en büyük ticaret partnerimiz Avrupa ülkeleriyle ticaretimizde daralmanın, daha hissedilebilir noktalara geleceği görülüyor. Bizim odalar olarak üyelerimizi ve üyelerimizin de kendi stratejilerini, yeni pazarlara yönelmek için belirlememiz gerekir. Geçen yıl üyelerimizle birlikte Romanya, Çin, Vietnam ve Kamboçya’ya gittik, ikili temaslarda bulunduk. Afrika’yı 2012 yılında mercek altına alıp buradaki ülkeleri inceleyeceğiz. Ayrıca Güney Amerika’ya da bir iş gezisi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Toplantıda ayrıca MTSO’nun 2012 yılı bütçesi, 6 milyon lira olarak oybirliğiyle kabul edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz