Manisa Tso'da Terör Konuşuldu

Manisa TSO’nun Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, TSO'nun toplantı salonunda gerçekleştirildi.Manisa Ticaret ve Sanayi Odası...

Manisa TSO’nun Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, TSO'nun toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, gündemdeki olaylara değinerek "Süper güçlerin satranç oyunu ülkemizi maalesef bu noktalara getirdi. Dünya bu olayda, diğer olaylarda olduğu gibi bizi yine tek başımıza bıraktı" dedi.

Meclis Başkanı Tezcan Ödemiş’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantı da Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Terör olaylarına değinen Koşmaz, toplumun patlamaya hazır bomba haline geldiğini iddia etti ve ekonomide karamsar tabloya değindi. Terörün Türkiye’nin birinci sorunu olarak gündemde kalmaya devam ettiğini belirten Koşmaz, şöyle konuştu: "Terör şiddetini artırarak devam ediyor. Hakkari bölgesinde çok ciddi olayların yaşandığını hepimiz biliyoruz. Özellikle, Şemdinli’de neler oluyor? Basına yansıyanların dışında fazla bir bilgimiz yok. Ancak, orada çok kötü şeylerin olduğunu herkes en azından hissedebiliyor. Çünkü öyle bir noktaya geldik ki, saldırılar artık pusuya düşürülme, mayın patlamalarından ileriye gidip askeri birliklere saldırı noktasına geldi. Orada kontrol altında tuttuğunuz bir bölge yerine, kendinizi savunduğunuz bir bölge durumuna getirildi. Enteresandır milletvekillerinin terör örgütü ile kucaklaşmaları da bu işlerin üzerine yangına benzinle gider gibi benzin döktürdü."

Reklam
Reklam

Her gün şehit cenazelerinin geldiğini anlatan Koşmaz, şunları söyledi: "Her gün yurdun dört bir köşesine, başka başka noktalarına ateş düşmeye devam ediyor. Toplum patlama noktasına getirilmiştir. Burada hepimize düşen en önemli görev, oynanan oyunun farkına varmak, hiçbir şekilde de bu oyunlara alet olmamaktır. Çünkü bin yıldan beri bu topraklarda alevisi ile sünnisi ile, Türkü ile Kürdü ile bir arada yaşamış olan bu ülkenin vatandaşları birbirine düşman edilmek isteniyor. Bildiğiniz gibi bayramda ülkemizi acıya sürükleyen Gaziantep saldırısını gördük. Burada terör artık belli kişileri hedef almaktan ziyade rast gele insanları sivil halkı hedef alıp adeta dehşetini bütün insanların üzerine yaymaya çalışıyor."

SIFIR SORUN SIRF SORUN OLDU

Suriye iç savaşının bütün vahşeti ile sürdüğünü kaydeden Koşmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her gün yüzlerce insan ölüyor. Özellikle televizyonlarda vahşet sahneleri yaşanıyor. Bunlar görüntülü olarak kamuoyuna aktarılıyor. Burada gördüğümüz kadarıyla hem yönetime bağlı silahlı güçler, hem de Suriye Ulusal Kurtuluş Ordusu dediğimiz isyancı güçler bu vahşet sahnelerini gerçekleştiriyor. Sadece bir taraf değil, iki tarafta bunu yapıyor. İnsanların boğazlarının kesildiğini, öldürülen insanların cesetlerinin altıncı katlardan sokaklara atıldığını televizyon kanallarından seyrediyoruz."

Reklam
Reklam

SAVAŞ KAPIMIZA DAYANDI

Suriye’den gelen mülteci sayısının 80 bini aştığını anlatan Koşmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Bu rakamın yüz bini aşması bekleniyor. Yine görebildiğimiz başka bir şey yeni bir mülteci akınının yaklaştığını söyleyebiliriz. Savaş ciddi ölçüde bizim sınırlarımıza dayandı. Türkiye müdahale noktasına getirildi. Süper güçlerin satranç oyunu ülkemizi maalesef bu noktalara getirdi. Dünya bu olayda, diğer olaylarda olduğu gibi bizi yine tek başımıza bıraktı. Yabancı basında, bir çok gazetelerde Suriyeli muhalif subayların Türkiye’de eğitildiği açık açık yazılıyor. Suriye’de savaşmak için sabah Suriye’ye geçen, akşam kamplara geri dönen Suriyeliler konuşuluyor. Muhalif güçlerle birlikte savaşan Türkler konuşuluyor. İlginçtir ki, bu kampları ziyaret etmek isteyen milletvekilleri kamplara alınmıyor. Bu bölgede ne oluyor? Bu kampların içinde neler vardır?"

Kamuoyunun kamplarda neler olduğunu bilmesi gerektiğini anlatan Koşmaz, şunları söyledi: "Kamuoyu, bu gerçekleri görmekten uzak tutuluyor. Kamplarda da mültecilerin arasında bazı adli olaylar oluyor, bunlar polise intikal ediyor. Ama polise de saldırı oluyor. Polisimiz biber gazı sıkmak suretiyle kendini koruyabiliyor. Öte yandan komşu illerde mülteci kamplarında yaşayanlar şehre çıktıklarında özellikle yemek içmek gibi hizmetleri aldıklarında fiyatlara itiraz ediyor. Ya hiç bedel ödemiyorlar ya da olayı tartışma noktasına getiriyorlar."

Reklam
Reklam

Hatay başta olmak üzere Suriye’ye sınırı olan illerde bu ve buna benzer olayların sıkça yaşandığını anlatan Koşmaz, şöyle konuştu: "Diğer taraftan ülkemizin dış politikasında sıfır sorun diye çıktığımız noktada sırf soruna geldik. Ermenistan ile sorunlarımızı ortadan kaldıracağız derken, Azerbaycan’ı küstürdük. Irak’ın iç politikasına bağlı müdahalelerimizden Irak’la iyiye gitmekte olan ilişkilerimizi bozduk. Suriye ortada. Dostluğun ötesinde kardeşliğimiz vardı. Bugün düşman hale geldik. Suriye olayları nedeniyle İran’la da aramız bozuldu. Hiçbir şekilde Türkiye ile bir problemi olmayan İran, bugün artık Türkiye ile problemli bir ülke haline geldi. Yunanistan ve Bulgaristan sorunları ise hâla buzdolabında duruyor. Savaş sonrası Suriye’nin durumu nasıl olacak? Bu şimdiden belli değil. Ancak, süper güçler petrol ve benzeri doğal kaynakları paylaşacaklar, biz yeni düşmanlar kazanmış olacağız."

EKONOMİ KONUŞMANIN FAZLA ANLAMI YOK

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in milli mutabakat metnini de hatırlatan Koşmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Çiçek'in tavsiyeleri vardı. Çok iyi niyetle yapılmış bu tavsiyelere bile değişik kesimlerden red edici açıklamalar gelmeye başladı. Milli mutabakat aranan bir ortamda bu tepkilerin verilmesi oldukça düşündürücü. Bu ortamda Türkiye ekonomisini konuşmanın çok fazla anlamı yok diye düşünüyorum. Çünkü sorunlar olduğu gibi duruyor. Petrol fiyatlarındaki artış devam ediyor. Bu da cari açığın büyümesine ve hâla bir tehdit olarak Türk ekonomisi üzerinde durmasına neden oluyor. Karşılıksız çeklerden artış artarak devam ediyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: