Manisa Valisi Daşöz: Devletin En Önemli Gelirlerinin Başında Vergi Geliyor

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, devletin en önemli gelirlerinin başında vergilerin geldiğini söyledi. Verginin bir...

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, devletin en önemli gelirlerinin başında vergilerin geldiğini söyledi. Verginin bir taraftan kamu hizmetlerini finanse ettiğini, bir taraftan personelin maaş ve ücretlerini karşıladığını, bir taraftan da bütün altyapının onunla yapıldığını kaydetti. Daşöz, bu bakımdan güçlü ve çağdaş bir devletin en önemli sistemlerinden birinin maliye ve mali yapı olması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, daire yöneticileriyle birlikte 25 Şubat-3 Mart Vergi Haftası dolayısıyla Vali Daşöz’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Daşöz, insanlardan para almanın dünyanın hiçbir yerinde sevimli olmadığını vurgulayarak, “Ancak her yerde de vazgeçilmez bir kaynak olarak vergiye başvurulur. Sizlerin müstakil bir vergi dairesi olarak örgütlenmiş olması, tamamen bu konuya odaklanmanız ve uzmanlaşmanız, vergi konusunun daha iyi anlaşılmasına ve tahsilatın daha verimli yapılmasına imkan sağlıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Vergi Dairesi Başkanı Çakan da verginin devletin en önemli gelir kaynağı olduğunu, bütçe gelirlerinin yüzde 87’lere varan kısmının vergiden sağlandığını belirtti. Çakan, “Düşünelim ki bir yıl vergi tahsilatı yapılmadı veya düşündüğümüzün altında oldu. Bir anda bütün ekonomiyi etkileyen sonuçları oluyor. Kamu kesiminin borçlanma gereği yükseliyor, bir anda faizler yükselme eğilimine giriyor. Bugün biz rahatsak, kamu kesimindeki denge sayesindedir. Kendisini zamanla yıkılmaz kaleler gibi gören pek çok ülkenin, bugün kamu kesiminde borçlanma sıkıntısı yaşadığını görüyoruz. Çok şükür ki devletimiz bu anlamda son derece iyi durumda ve çoğu zaman ekonomi dersi verecek mahiyette. Verginin öneminin bütün kesimlerce anlaşılmasını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Manisa’da fiilen düzenli beyanname vermek durumundaki mükellef sayısının 84 bin 200 civarında olduğunu aktaran Yılmaz Çakan, “Bunlardan yaklaşık 72 bini gelir vergisi mükellefi. 7 bin civarında da kurumlar vergisi , 33 bin 200 civarında da KDV mükellefimiz var.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: