Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz:

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, kuruluşu tamamlanan ve akreditasyon bekleyen Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü'nün bölgesel bir aktör olduğunu belirterek "Sadece bizim

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, kuruluşu tamamlanan ve akreditasyon bekleyen Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü'nün bölgesel bir aktör olduğunu belirterek "Sadece bizim ilimizi kapsıyor. Ajansın destekleyemediği alanlarda destekleme sağlıyor" dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, beraberindeki uzman heyetiyle Vali Daşöz'ü makamında ziyaret ederek, kurumun kuruluş ve akreditasyon süreci hakkında bilgi verdi.

Kurumun yeri tutularak uzmanların göreve başladığını belirten Vali Daşöz, bundan sonraki süreçte Mali Destek Programlarını açıklayabilmek için hem yurt içi hem de AB akreditasyon işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Koordinatörlüğün Manisa için büyük önem taşıdığını anlatan Vali Daşöz, şunları söyledi:

"Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü, bölgesel bir aktördür, sadece bizim ilimizi kapsıyor. Ajansın destekleyemediği alanlarda destekleme sağlıyor. Tarım sektörü, Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü ile destekleme yapılması öngörüldüğünden dolayı aslında ajanstan destek alamıyordu. Dolayısıyla şimdi bu boşlukta kalkmış oluyor. Akreditasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından hibe destek programları uygulamaya konulacak."

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık ise koordinatörlüğün projelere yüzde 60 ile 83'e kadar varan hibe destekleri vereceğini ifade etti.

Muhabir: Turgay Duyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: