Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz Aigai Kenti Kazı Çalışmalarını İnceledi

Manisa’nın Turizm Seferberliği ve Markalaşma projesi kapsamında Manisa’nın turizm değerlerini inceleyerek turizme kazandırmayı hedefleyen Vali...

Manisa’nın Turizm Seferberliği ve Markalaşma projesi kapsamında Manisa’nın turizm değerlerini inceleyerek turizme kazandırmayı hedefleyen Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa’ya 49 kilometre uzaklıktaki antik Aigai kentinde devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Daşöz, Aigai Antik kentin daha kısa sürede gün yüzüne çıkarılması için çalışacaklarını söyledi. İncelemeye Vali Halil İbrahim Daşöz’ün yanı sıra Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ersin Doğer, kazı sponsoru olan Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ve Köseler Köyü Muhtarı Niyazi Erten katıldı. Kazı çalışmaları hakkında Vali Daşöz’e bilgi veren Prof. Dr. Ersin Doğer konuşmasında, “Aigai kazısı 2004 yılından beri İsmail Akçura’nın desteği ile devam ediyor. Sponsorluk devam ettiği müddetçe kazı da devam edecek. Bu seneki çalışmalar Haziran ayının sonunda başladı ve Kasım ayının ortasına kadar çalışmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ersin Doğer'e teşekkür eden Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura, “Ersin hocam burada harikalar yaratmış. Biz de katkıda bulunduysak ne mutlu. Kendisine başarılar dilerim. Kazımız hayırlı olsun” dedi. Vali Halil İbrahim Daşöz ise şunları söyledi: “Bugün Aigai antik kentinde kazı çalışmalarını yerinde görmek üzere geldik. Gördüğünüz gibi burası muhteşem bir bölge. Türkiye’mizin hemen hemen her tarafı, özellikle Ege Bölgesi antik şehirler bakımından çok zengin bir bölge. Buralarda çok önemli eserler ortaya çıkarılmış. Ama kazı çalışmalarının tümünü düşündüğümüzde daha yolun başı diyebileceğimiz bir noktadayız. Ortaya çıkan bu eserler bile buranın ne kadar muhteşem bir yer olduğunu ve yeni Bergamalar, yeni Afrodisyas’lar olduğunu bütün açıklığı ile ortaya koyuyor. Kazı çalışması Prof. Dr. Sayın Ersin Doğer öncülüğünde yürütülüyor. Değerli sponsorumuz Sayın İsmail Akçura bizlere destek veriyor. Bundan sonraki süreçte çalışmaları daha da hızlandırıp bu antik şehri gün yüzüne daha kısa sürede çıkarmamız lazım. Kendileri ile de istişare edip gerek köy içinde gerekse bu bölgede konuyu hızlandırma adına ne yapmamız gerekiyorsa onları yapacağız” dedi. Kazı heyetinin isteklerini de dinleyen Vali Daşöz, kazı çalışmalarını kolaylaştıracak yol, elektrik ve su ile ilgili yaşanan sorunlarının en kısa sürede çözüleceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: