Manisa ve İzmir'de sahte mazot satan 7 kişi yakalandı

Manisa ve İzmir'de, madeni yağlarla bazı kimyevi maddeleri karıştırarak elde ettikleri karışımı mazot diye sattığı...

Manisa ve İzmir'de, madeni yağlarla bazı kimyevi maddeleri karıştırarak elde ettikleri karışımı mazot diye sattığı iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.
Manisa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, piyasaya ucuz fiyatla motorin adı altında sahte akaryakıt sürüldüğü ihbarı üzerine operasyon başlattı. Çalışmanın ardından İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ahmetli İlçe Emniyet Amirliği ekipleriyle birlikte belirlenen altı adrese eşzamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonda H.T., V.K., H.Ç., A.Ö., F.Ç., L.Ç. ve M.Y. gözaltına alındı. Ayrıca toplam 11 bin 500 litre sahte akaryakıt, karışımların yapıldığı 10 tank, yakıt naklinde kullanılan üç tanker, sahte akaryakıt satışından elde edildiği belirlenen 13 bin lira, faturalar, not defterleri, çek ve senetlerle bir tabanca ele geçirildi. Zanlıların, madeni yağlarla bazı kimyevi maddeleri karıştırarak, "rafineri çıkışlı ucuz motorin" adı altında piyasaya sürdüğü, çevre kirliliğine ve araçlarda arızalara sebep oldukları, devleti de zarara uğrattıkları belirtildi. Zanlılardan H.T. sorgusunun ardından serbest bırakılırken diğerleri suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde akaryakıt kaçakçılığı yapmak ve devleti zarara uğratmak suçlamalarıyla Salihli Adliyesi’ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz