Manisa Ve Uşak Itfaiyesi Ile AFAD Ekiplerine Dalış Eğitimi

Manisa Atatürk Olimpik Yüzme Kompleksi'nde bulunan İl Gençlik Spor Dalış Merkezi'nde, Manisa ve Uşak itfaiyeleri ile İl Afet ve Acil

Manisa Atatürk Olimpik Yüzme Kompleksi'nde bulunan İl Gençlik Spor Dalış Merkezi'nde, Manisa ve Uşak itfaiyeleri ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ekiplerine aletli dalış eğitimi verildiği bildirildi.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Uçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında yapılan Atatürk Olimpik Yüzme Kompleksi'nde bulunan dalış merkezinin 2006 yılından beri faaliyet gösterdiğini ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından tescil edilen merkezde her seviyede aletli dalış eğitiminin verildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Müdürlükleri bünyesindeki kompleks ve dalış merkeziyle Manisa'da sualtı ve su sporlarını tanıtmayı ve sevdirmeyi, sporcular yetiştirmeyi temel amaç edindiklerini ifade eden Uçak, dalış merkezinin bu amaçlar dışında, ihtiyaç duyulan su altı arama kurtarma ekiplerinin yetişmesine hizmet verdiğini dile getirdi.

Uçak, kurulduğu günden bu yana yaklaşık 450 vatandaşın dalış eğitimi aldığı merkezde, Manisa ve Uşak itfaiyeleri ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ekiplerine aletli dalış eğitimi verildiği kaydetti.

Arama kurtarma çalışmalarına yetişmiş personelleriyle katkı vermek amacıyla bakanlık talimatıyla il müdürlükleri bünyesinde de kısa adı "GESKUT" olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Arama Kurtarma Timi kurulduğunu belirten Uçak, ekip bünyesinde doğal afet arama kurtarma, dağ arama kurtarma ile sualtı arama kurtarma olmak üzere üç farklı uzmanlık eğitimine sahip ekipler bulunduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Turgay Duyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: