Manisa'da 1 Mayıs Kutlamaları

Manisa'da, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlerde İstiklal Marşı'nın okunmamasına tepki...

Manisa'da, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlerde İstiklal Marşı'nın okunmamasına tepki gösteren Manisa Atatürkçü Dayanışma Derneği mensupları, tören alanını terk etti.

Manisa'da, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Öğretmenevi önünden Cumhuriyet Meydanı'na doğru gerçekleştirilen yürüyüşle başladı. Emek ve Demokrasi Platformu'nun organizasyonunda gerçekleştirilen yürüyüşe, CHP, ÖDP, KESK Bileşenleri, Atatürkçü Dayanışma Derneği ve Alevi Kültür Derneği gibi bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları destek verdi. Topluluk her sivil toplum kuruluşundan bir kişinin önde ilerlemesiyle İstasyon Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na doğru hareket etti. Sloganlar eşliğinde yürüyen topluluk polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Cumhuriyet Meydanı'na üst taraması yapıldıktan sonra alındı.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve 1 Mayıs Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından kutlamalara destek veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri selamlama amacıyla tek tek tören alanında kurulan sahneye çağırıldı. Bu esnada Atatürkçü Dayanışma Derneği üyeleri İstiklal Marşı'nın okunması için sahne görevlisine seslendi. İstiklal Marşı'nın okunmamasına tepki gösteren ADD üyeleri slogan atarak tören alanını terk etti.

ORADA OLACAK ŞEYLER BİZİ RAHATSIZ EDER

ADD'nin tören alanını terk etmesinin ardından Emek ve Demokrasi Platformu adına Ali Gök konuşmasını yaptığı sırada CHP'de tören alanından ayrıldı. Törenden ayrılmaları hakkında açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, şöyle konuştu: "Biz platformda ne konuşulduysa ona sadık kaldık. CHP olarak bu meydanda olması gerektiği yerde yer aldık. CHP birlik ve beraberlik içerisinde emeğin yanında duruşunu gösterdi. Şimdi törenin bundan sonraki kısmında CHP olarak ayrılıyoruz. Bunu daha fazla eşelemenin bir faydası yok. Bulunabileceğimiz ve birlik ve beraberliğe katkı yapabileceğimiz yerde bulunduk. Biz siyasi bir yürüyüş yapmıyoruz."

Reklam
Reklam

CHP'nin Anayasa’ya göre kurulmuş hiçbir partiyi kendisine düşman görmediğini anlatan Özel, şunları söyledi: "CHP nasıl kurallara uyuyorsa herkesin kurallara uymasını ister. Biz o kurallara göre töreni tamamladık. Törenin bundan sonraki siyasi riskini almamak adına ve devam eden süreçte tartışmalara neden olmamak adına törenden ayrılıyoruz. Ancak bu CHP’nin töreni terk etmesi olarak görülmesin. Ama bu noktadan sonra olabilecek şeyler kontrolümüzün dışında olacaktır. Orada olacak şeyler bizi rahatsız eder, oradan ayrılmak protesto olarak algılanmasın.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: