Manisa'da 201 kilometre ova yolu ıslah edildi

Manisa Valiliği'nin önderliğinde İl Özel İdaresi, belediyeler ve meslek odalarının işbirliğiyle Manisa merkeze bağlı belde ve köylerde 5 ayda 201 km ova yolunun ıslah edildi.

İl Özel İdare binasında düzenlenen toplantıya Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürü Mustafa Altundal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Nuri Solman, bazı belde belediye başkanları, Gediz Sulama Birliği temsilcisi Feridun Yılmaz ile İl Özel İdare Şube müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Güvenç 25 Ekim 2010 tarihinde başlayan ova yolları ıslah çalışmalarının 31 Mart 2011 tarihi ile sonuçlandırıldığını, gelecek yıl aynı çalışmanın sürdürüleceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Köy yolarından sorumlu İl Özel İdaresi'nin envanterinde ova yolları diye bir konu olmadığını, dolayısıyla yok olduğu için de sorun olarak görülmediğini ifade eden Güvenç, şöyle konuştu:

''Oysa orda ciddi bir sorun var, vatandaşımız ürettiği ürünü satarken, toplarken sıkıntı içerisindeydi. Bu sorunu yoğun iş gücü altında birlik beraberlik içerinde görüşerek, el birliğiyle, imece usulüyle bu işi çözebileceğimiz kanaatine vardık. Bu çalışmalarımıza belediyelerimiz ve Özel İdaremiz mazot desteği yaptı. DSİ ile çevre belde belediyeleri araç desteğinde bulundu. Ziraat Odası da çalışmaları koordine edip çalışanların hafta sonu mesai ücretlerini ödeyerek toplam 138 işgününde 21 araçla 201 kilometre ova yollarının ıslah çalışmalarını yaptık. Belde belediye başkanlarından, borsa, ticaret odası, organize sanayi bölgesinden de destek aldık. Yapılan yolun genişliği 5,7 metre olup, 454 bin metreküp dolgu yapılmış, 35 bin kamyon malzeme taşınmıştır. Çalışmalar devletin araç ve ekipmanları kullanmak suretiyle toplam 975 bin 748 TL'ye bitirilmiştir. Bu birlikte ve koordineli çalışmanın bereketidir. Her zaman söylediğim gibi azmedersek, birlikte çalışırsak, akıllı olursak, helva yapmak için bu ülkenin bu ilin her türlüğü malzemesinin olduğunun açık ve net bir kanıtıdır.''

Reklam
Reklam

İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız da ovanın Manisa için önemli olduğunu, gelecek yıl şartlar uygun olursa geri kalan yolların da ıslah çalışmalarını yapmak istediklerini söyledi.

Manisa'daki köy ve ova yollarının yılların sorunu olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün de ''Önemli olan birlikte hareket etmektir. Hizmetin daha iyi bir şekilde yapılabilmesinin çaba ve gayretindeyiz'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz