Manisa'da 253 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Manisa’da okul öncesi, ilk ve ortaöğretim okullarındaki 252 bin 840 öğrenci karne aldı. Öğrenciler, 180...

Manisa’da okul öncesi, ilk ve ortaöğretim okullarındaki 252 bin 840 öğrenci karne aldı. Öğrenciler, 180 iş günü ve yaklaşık 8 ay süren eğitim, öğretim yılının yorgunluğunu, 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak.

Öğrenciler, yaklaşık 8 ay süren eğitim, öğretim yılının ardından karne almanın mutluluğunu yaşadı.Okulların kapanması nedeniyle Manisa İsa Artunç Üzümcüler İlköğretim Okulu’nda karne töreni düzenlendi. Törende konuşan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, mezun olan ve karne alan öğrencileri tebrik etti. Karnenin eğitimin bütününe ilişkin bir belge olmadığına değinen Vali Savaş, "Karneler sadece eğitimin okul kısmındaki belgelerdir. Bana göre karne öğrencinin öğrenme becerisine verilen nottur. Eğitim hayat boyu devam eder. Çok geniş bir konudur. Eğitim sürecinin okulda yürütülen kısmı bugün bitti. Biz devlet olarak yaz döneminde boş durmayıp okulların fiziki şartlarıyla ilgili çalışmalar yapacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilere tavsiyede bulunan Savaş, "Tatil sürekli yatmak demek değildir. Elbette herkes dinlenecek. Ancak en iyi dinlemek okumaktır." dedi. Konuşmaların ardından okulu derece ile bitiren öğrenciler ile İsa Artunç Üzümcüler İlköğretim Okulu ile Halk Eğitim Merkezi arasında imzalanan protokol gereği bilgisayar kursuna katılan öğrenci velilerinin belge ve plaketleri dağıtıldı. Vali Savaş daha sonra İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şerafettin Yel bir sınıfa giderek öğrencilere karnelerini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: