Manisa'da 3 Günlük Hava Kirliliği Uyarısı

MANİSA (AA) - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından orta şiddette ve kuvvetli şiddette inversiyon nedeniyle Manisa'da 3 günlük hava kirliliği uyarısı yapıldı.

MANİSA olayının gerçekleşeceği beklendiği bildirildi. Şehir içi bölgelerde inversiyonun hava kalitesi üzerinde olumsuz etki oluşturduğu belirtilen açıklamada, inversiyonlu günlerde bacalardan atılan sıcak kirleticilerin yer seviyesinde tutunarak biriktiği, bacalardan atılan kirletici miktarın azaltılamaması ve inversiyon süresinin de uzaması sebebiyle o bölgede ciddi hava kirliliği problemi yaşanabildiği kaydedildi. Açıklamada 26-28 Aralık 2013 tarihlerinde vatandaşların alması istenen tedbirler şöyle: "Kalorifer ve sobaların, iş yerlerinde, bina iç ortam sıcaklığı 18 derece, konutlarda ise 20 dereceden yukarıda olmayacak şekilde, hastaneler, yatılı ve gündüzlü okullar, öğrenci yurtları, yaşlılar ve güçsüzler yurtları, kreşler, terminaller ve kolluk binaları, kalorifer ve sobaların iç ortam sıcaklığının 20 dereceden yukarı olmayacak şekilde devamlı olarak, ancak hava kirliliğine neden olmayacak şekilde yakılması, ulaşım için mümkün olduğunca Toplu Taşıma Araçlarının kullanılması, bebekler ve yaşlılar ile astım, kronik bronşit ve kalp hastalarının mümkün olduğu kadar dışarı çıkmamaları, sağlıklı kişilerin de açık havada spor yapmamaları gerekmektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: