Manisa'da 47 Engelli Askerlik Olmanın Mutluluğunu Yaşadı

Manisa’da "Temsili Askerlik" uygulaması kapsamında 47 engelli, bir günlüğüne vatani görev yapmanın mutluluğunu yaşadı. 10-16...

Manisa’da "Temsili Askerlik" uygulaması kapsamında 47 engelli, bir günlüğüne vatani görev yapmanın mutluluğunu yaşadı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında il merkezi ve ilçelerden gelen engelliler, yemin ederek bir günlük temsili askerlik yaptı. Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törene Vali Vekili Mehmet Yüce, Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu ve asker aileleri katıldı.

Reklam
Reklam

Aileleriyle birlikte gelen zihinsel, bedensel ve işitme engellilere, komutanlarının gözetiminde eğitim verildi. Birliğe katılan ilk engelli asker olan Abdülkadir Aydın, yaş kütüğüne ismini çaktı. Piyade Er Aydın’a Vali Vekili Yüce, Burhan Çoban’a Tuğgeneral Aydın, Mustafa Uzun’a Başkan Yardımcısı Çipiloğlu teşekkür belgesi verdi.

Yemin töreninde konuşma yapmak için kürsüye gelen Tugay Komutanı Aydın, engelli askerleri "Kahraman Mehmetçik" diyerek selamladı. Gönüllerindeki vatan sevgisiyle askerlik coşkusunu yaşamak için gelen değerli insanların ant içme töreni için toplandıklarını belirterek, “Sizin vatan, millet, bayrak ve askerlik aşkıyla çarpan yüreğiniz, bizleri de duygulandırdı.” dedi.

Daha sonra askerler, ant içti ve tören geçişine katıldı. Tuğgeneral Nehir Aydın, engelli askerleri selamladı. Aileler de çocuklarının askerlik yapmasından dolayı duygulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: