Manisa'da çeşitli suçlardan aranan 7 kişi yakalandı

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamalarda, 5 bin 876 şahsın kimlik sorgulaması yapıldı ve...

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamalarda, 5 bin 876 şahsın kimlik sorgulaması yapıldı ve çeşitli suçlardan aranan yedi şüpheli yakalandı. Şüphelilerin üzerlerinden bir ruhsatsız ve üç kurusıkı tabanca, ayrıca içimlik esrar maddesi ele geçirildi.
İl genelinde polis, belediye, Tarım ve Sağlık müdürlükleriyle ve vergi denetim görevlilerinin de katıldığı genel asayiş ve denetim uygulaması yapıldı. Bu kapsamda dokuz dernek lokalinde yapılan kontrollerde, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Ekiplerin 329 kişinin kimlik sorgulamasında ise bir kişinin üzerinde, sekiz adet içimlik esrar maddesi ele geçirildi. Trafik polislerinin de katıldığı uygulamada, il merkezinde 422 araba kontrol edildi. Kusurlu bulunan 56 sürücüye, toplam 7 bin 768 lira para cezası kesildi. Ayrıca 15 araç trafikten men edildi, bir aracın sürücüsüne de ehliyetsiz olduğundan suç tutanağı tanzim edildi. İlçelerdeki trafik denetimlerinde ise 339 araç kontrol edildi, kusuru görülen 41 sürücüye, toplam 8 bin 517 lira para cezası kesildi, altı araç da trafikten men edildi. İlçelerde ayrıca kamuya açık 185 işyerinde yapılan kontrollerde, 34'ü hakkında eksik ve kusurları sebebiyle idari işlem yapılmak üzere tutanak tanzim edildi. Ayrıca 18 şahsa idari para cezası uygulandı.
Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, uygulamanın yaklaşık bin polis ve diğer kamu görevlilerinin katılımıyla yapıldığını söyledi. Denetimlerle amacın kamu düzeninin sağlanması, genel sağlık ve ahlâkın korunması, suçların önlenmesi, taşınması ve bulundurulması yasak olan her türlü eşya ve aranan şahısların yakalanabilmesi olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz