Manisa'da "engelleri Kaldırıyoruz" Kampanyası Tanıtıldı

Manisa Belediyesi’nin "Engelleri Kaldırıyoruz" sloganıyla başlattığı kampanyanın tanıtımı yapıldı. Kampanya kapsamında engelli dostu kaldırım ve...

Manisa Belediyesi’nin "Engelleri Kaldırıyoruz" sloganıyla başlattığı kampanyanın tanıtımı yapıldı. Kampanya kapsamında engelli dostu kaldırım ve toplu ulaşım araçlarının tanıtımını yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daha yaşanılabilir kent ortaya çıkaran Manisa Belediyesi’nin yine ilkleri başardığını belirterek, “Toplumun her kesimine hitap edecek çalışmalar içerisinde engelli vatandaşlarımıza da en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Toplu Ulaşımda Dönüşüm gibi bir devrimi yapmamızın akabinde engelli vatandaşlarımızın kent içerisindeki yaya ulaşım sorununu da çözdük” dedi.

Reklam
Reklam

Manisa Belediyesi tarafından "Engelleri Kaldırıyoruz” sloganı ile engelli vatandaşlara daha yaşanılabilir bir kent yaratma projesinin tanıtımı yapıldı. Manolya Meydanı karşısında gerçekleştirilen tanıtıma Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Hasan Eryılmaz, Tamer Çipiloğlu ve Funda Solak, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz ile bedensel ve görme engelli vatandaşlar katıldı. Ulaşımda Dönüşüm Projesi’nin etaplarından biri olan engellilere yönelik çalışmalara ilişkin teknik bilgi veren Ulaşım Hizmetleri Müdürü Deniz, Manisa’da tüm toplu ulaşım araçlarının engelli dostu haline getirildiğini ve diğer şehirlere örnek olunduğunu söyledi. Deniz, “Manisa Belediyesi, tüm toplu ulaşım araçlarını engellilerin kullanabileceği şekilde tasarlamıştır. Türkiye genelinde yaptığımız araştırmalarda bu anlamda tüm araçları engellilere uygun hale getirmiş başka bir ilin olmadığını gördük. Manisa Belediyesi, toplu taşıma araçlarını tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımıza uygun olarak dizayn etmiş, görme engelliler için de kaldırımlara 3 bin 500 metre uzunluğunda hissedilebilir yüzey monte etmiş ve sesli sinyalizasyon sistemini hayata geçirmiştir. Kısacası Manisa Belediyesi tüm engelleri kaldırıp, engelli vatandaşları içimize alarak, birlikte yaşadığımız hayatta kolaylık sağlamıştır” dedi.

Reklam
Reklam

“TOPLUMUN HER KESİMİNE HİTAP EDİYORUZ”

Başkanı Cengiz Ergün de, Manisa Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerle kentte engelleri kaldırdığını vurguladı, toplumun her kesime hitap eden hizmetleri yapıyor olmanın gururunu yaşadıkları belirtti. 57 mahalledeki çalışmaların yüzde 95 oranında tamamlandığını, geriye kalan kısmının da önümüzdeki ay sonlandırılacağını söyleyen Başkan Ergün, “Geçtiğimiz sene kent genelinde başlatmış olduğumuz tüm kaldırımlara rampa uygulamasını tamamlamak üzereyiz. Çalışmalarımızda kenar mahallelerimizde kalan yüzde 5’lik kısmı da önümüzdeki ay tamamlamış olacağız. Sadece kaldırım yapmakla olmuyor. Bunun akabinde bizimle yaşayan engelli görme ve bedensel engelli vatandaşlarımızı kucaklayacak hizmetlerin yapılmasının bilincindeyiz. Ana arterlerde başlamış olan çalışma ile görme engellilerin rahatça yürüyebileceği hizmeti sunuyoruz. Sinyalizasyon sistemlerini de engellilerimizin kullanabileceği noktaya getirdik” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: