Manisa'da, Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Manisa’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Manisa’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Kutlamalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hüseyin Eryılmaz’ın, Cumhuriyet Meydanı'nda Milli Egemenlik anıtına çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden kutlamalarda, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hüseyin Eryılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal mücadelesinin ilk adımını atmak üzere Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin yeniden doğuş günü olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Eryılmaz, “Atatürk’ün önderliğinde işgal kuvvetlerine karşı dil, din, mezhep, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden, tek bir yürek olarak ayağa kalkan milletimizin, yazdığı eşsiz istiklal destanının üzerinden 94 yıl geçmiş olmasına rağmen, aynı ruh ve heyecanla doluyuz.” dedi.

Eryılmaz, gençlere; gelecek nesillere, dostlarına güven, düşmanlarına korku veren, güçlü, mutlu, refah ve huzur içinde bir Türkiye bırakmanın sevdasından ve hedefinden asla vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Kutlamalar; öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılması ve şiirler okunmasıyla devam etti. Öğrenciler tarafından sunulan matrak, wushu ve jimnastik gösterileri büyük bir beğeniyle izlendi. Programda, dünya ve Türkiye’de çeşitli spor branşlarında derece elde eden öğrencilere ödül verildi. Kutlamalar, kortej yürüyüşü ile sona erdi.

Programa; Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Selçuk Özdağ, Özgür Özel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, Baro Başkanı Zeynel Balkız, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, protokol, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: