Manisa'da Göletlere 150 Bin Adet Pullu Sazan Yavrusu Salındı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, göletlere 150 bin adet pullu sazan yavrusu...

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, göletlere 150 bin adet pullu sazan yavrusu salındı. İl Müdürü Hasan Çebi, göletleri balıklandırma çalışmalarının 2013 yılında da devam ettiğini, programı doğrultusunda Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Kepez Şubesi’nden temin edilen balıkları, yeni yapılan göletlere saldıklarını söyledi. Çebi, “Balıklandırma programı kapsamında merkeze bağlı Karakılıçlı ve Çamlıça köyleri göletleri, Akhisar Göçek köyü göleti, Kırkağaç Gökçukur, Demirtaş ve Çaltıcak göletleri, Gördes Çiçekli ve Doğanpınar göletleri, Soma Çerkez Sultaniye göletleri balıklandırıldı. Bu göletlerde 1 Haziran 2015 tarihine kadar her türlü su ürünleri avcılığı yasaklandığı.” dedi.

Reklam
Reklam

Amatör balıkçıların, içinde su ürünleri kooperatifi veya balık çiftliği olan Demirköprü, Soma Sevişler, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerine bağlı Afşar Barajı göllerinde, sadece resmî tatil günlerinde üç iğneli oltayla avlanabileceklerine değinen İl Müdürü Çebi, alabalık avında ise en fazla iki iğneli iki adet olta kullanılabileceğini ifade etti. Çebi, “Kiraya verilemeyen göletlerde haftanın yedi günü, üçer iğneli maksimum dört olta takımıyla balık avcılığı yapabilir, 40 santimetreden küçük sazan balığı, 90 santimetreden küçük yayın balığı avlayamazlar. Küspeli olta, tırıvırı, LPG tüpü, zıpkın, serpme ağ, uzatma ağları gibi av araçlarıyla avlamaları yasaktır. Bakanlığımızca yayımlanan ve amatör balıkçılığı düzenleyen 3/2 numaralı sirkülerde yayımlanan her türlü kurallara uymak zorundadırlar.” şeklinde konuştu.

Uygulanacak cezalara da değinen Hasan Çebi, “Avlanma yasağına uymayan amatör balıkçılara, 272 ile bin 856 TL idari para cezası uygulanacak. Vatandaşların, avcılığa yasaklanmış olan göletlerde balık avlandığını görmeleri durumunda Alo 156 Jandarma hattına, en yakın ilçe müdürlüklerine veya il müdürlüğüne bağlı Su Ürünleri Şubesi'ne telefonla bilgi vermeleri gerekmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: