Manisa’da Hafızlık, Kuran-ı Kerimi Ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması

Manisa Hatuniye Camii’nde 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında il...

Manisa Hatuniye Camii’nde 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında il geneli Hafızlık, Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

Hafızlık Yarışmasına 7 kişi, Kuran-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışmasına 9 kişi katılırken Ezanı Güzel Okuma Yarışmasına ise 8 kişi katıldı. Yarışmada komisyon başkanlığını Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan yaparken, İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arslan, Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Mehmet Demirtaş, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Hüseyin Gönültaş, Hatuniye Camii imam Hatibi İsmail Cesur üye olarak yer aldı.

Reklam
Reklam

Her yıl Ekim ayının ilk haftasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını belirten Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, “Arkadaşlarımız çalışmalarına ve hafızlıklarına güvenerek bu yarışmaya katılmakla farklı olduklarını gösterdiler. Hafızlık, Kuran-ı Kerim Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma Yarışmasına toplam 24 arkadaşımız katıldı. Dereceye giren arkadaşlarımızı ödülleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda verilecek. Düzenlenecek törende dünyalık ödüllerini biz verirken, ahretteki ödüllerini de Cenabı Allah takdim edecek. Dereceye girenler bölge yarışmasında Manisa’yı temsil edecek” diye konuştu.

Hafızlık Yarışması’nda Sultan Camii Müezzini Ömer Faruk Altunağa 1. olurken, Kuran-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışmasında Akpınar Camii İmam Hatibi Cebrail Çelik 1. oldu. Hafızlık Yarışması’nda 1. olan Sultan Camii Müezzini Ömer Faruk Altunağa, Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nda da 1. sırada yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: