Manisa'da Hemşeri Dernekleri Festivali Başlıyor

Kent Konseyi, Manisa Belediyesi desteği ile ilk kez düzenlenecek olan Hemşeri Dernekleri Festivali’nin startını verdi.Manisa...

Kent Konseyi, Manisa Belediyesi desteği ile ilk kez düzenlenecek olan Hemşeri Dernekleri Festivali’nin startını verdi.

Manisa Belediyesi Kent Konseyi, sosyal projeler kapsamında yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Hemşeri Dernekleri Festivali’nin hayata geçirilmesine yönelik ilk adımı attı. Manisa’da ilk kez gerçekleştirilecek olan ve geleneksel hale getirilecek Hemşeri Dernekleri Festivali’ne yönelik Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi Kent Konseyi Ofisi’nde toplantı yapıldı. Toplantıya başta Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç olmak üzere Manisa’da yasal olarak faaliyetlerini sürdüren hemşeri derneği başkanları katıldı. Festivale ilişkin görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, amaçlarının kültürler arası paylaşım olduğunu dile getiren Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, Mesir Festivali’nden sonra Manisa’nın Hemşeri Dernekleri Festivali ile anılmasını dilediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Toplantıda Kent Konseyi başkanlığında yedi kişiden oluşan tertip komitesi kurduklarını belirten Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, Hemşeri Dernekleri Festivali’ne ilişkin şunları söyledi, “Yeni yönetimimiz göreve geldiği günden beri çok sayıda sosyal projeye imza attı. Şimdi de projelerimize bir yenisini daha ekleyerek, Manisa’da bir ilki gerçekleştirmek için hemşeri dernekleri başkanlarımız ile görüştük. Adına Hemşeri Dernekleri Festivali verdiğimiz projenin detaylarını görüşmek için dernek başkanlarını bir araya getirdik. Festivalin detaylarını ve hangi derneğin festivale nasıl katkı sağlayabileceği üzerinde görüş alışverişinde bulunmaktayız. Festivalin yapılma tarihini her yıl Aralık ayının ikinci haftası olarak belirledik. Bir hafta boyunca festivalde yöresel yemek tanıtımlarından halk oyunlarına kadar çeşitli gösterilerle görkemli bir hafta hazırlığındayız”

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR FESTİVAL OLACAK"

Hemşeri Dernekleri Festivali’ni düzenleme amaçlarının Türkiye’nin dört bir yanından Manisa’ya göç etmiş vatandaşların ve ailelerin memleketlerindeki kültürü yaşatabilmelerine olanak sağlamak ve Manisa’ya değer katmak olduğunu dile getiren Mustafa Genç, “Bu sosyal etkinlik projemizin memleketlerinden şehrimize gelerek yaşamlarını burada sürdüren, çeşitli kültürlere sahip vatandaşlarımızı bir araya getireceğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın memleketlerindeki kültürü unutmamaları, gelecek nesillere ve Manisalılara bu kültürü tanıtmaları bizleri daha da bir arada tutacaktır. Kültürel zenginliğe sahip Manisa’mızda festivalle daha da perçinlenecek hemşerilik bilincinin, tüm Türkiye’ye örnek olacağını düşünmekteyiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi; Manisa bir bütündür. Bu bütünlük ve bizi bir arada tutan bağlılık da şehrimize olan sevgimizden ileri gelir. Her yıl Aralık ayının ikinci haftasından sonra hem eğleneceğimiz, hem de öğreneceğimiz keyifli bir hafta geçirmek için seferber olduğumuzu düşünüyoruz. Bu anlamda da projenin hayata geçirilmesinde bizlere destek veren Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve gösterdikleri ilgiden dolayı dernek başkanlarımıza Kent Konseyi adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Son olarak festivalin daha geniş bir yelpazede olmasını istediklerini belirten Mustafa Genç, toplantıya katılamamış olan derneklerin kendilerine müracaat ederek festivale katkı sağlayabileceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: